Απαιτείται διορισμός ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό, επισημαίνουν μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό θα ανοιξει το δρόμο για τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, ειπώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στην κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφοριές, η πρόταση τέθηκε από εκπροσώπους της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Κίνας και όπως τονίστηκε μια τέτοια κίνηση είναι αναγκαία για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ένα βήμα παραπέρα.

Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας σημείωσαν ακόμη ότι η Τουρκία αδιαφορεί στις πρόσφατες εκκλήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για ενέργειες που είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τόνισαν την ανάγκη προσήλωσης στη λύση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ, ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις εκθέσεις (ΟΥΝΦΙΚΥΠ και Καλές Υπηρεσίες) ενόψει της ανοικτής συνεδρίασης του ΣΑ για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στις 30 Ιανουαρίου 2023.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.