Απαιτείται συλλογική προσπάθεια για επίτευξη του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης για το νερό

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας αναγνωρίζει ότι απαιτείται συλλογική προσπάθεια για τον στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης για το νερό ως το 2030, αναφέρει ο Διευθυντής του ΣΥ Λευκωσίας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η δυσλειτουργία στον κύκλο του Νερού υπονομεύει την πρόοδο σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια ζητήματα, από την υγεία ως την πείνα, την ισότητα των φύλων, τα εργασιακά ζητήματα, την παιδεία, τη βιομηχανία, τις καταστροφές και την ειρήνη.

Σημειώνει ότι δυστυχώς, η δέσμευση στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goal 6) που αναλήφθηκε από τις χώρες το 2015 δεν τηρήθηκε και ο πλανήτης έχει λοξοδρομήσει σοβαρά από τους στόχους της «Ατζέντας 2030».

“Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθεί η αλλαγή, να δουλέψουμε πολλαπλάσια και πολλαπλασιαστικά για να πιάσουμε τον στόχο αυτό. Όμως, αυτό δεν μπορεί να είναι δουλειά ενός μόνο ατόμου, μιας οργάνωσης ή ενός οργανωμένου συνόλου. Απαιτεί συλλογικότητα”, σημειώνει.

Ο Διευθυντής του ΣΥΛ σημειώνει πως ο καθένας πρέπει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, τη συμπεριφορά του στην καθημερινότητά του για τη διαχείριση του νερού.

Βασικές συστάσεις αποτελούν η εξοικονόμηση νερού με σοφή διαχείριση στην καθημερινότητά μας, η προστασία της φύσης με δενδροφύτευση ή με τη χρήση φυσικών τρόπων αποθήκευσης νερού, η επιδιόρθωση βλαβών και διόρθωση σωλήνων, η αντιμετώπιση ρύπανσης μέσω της μη ρίψης στερεών αποβλήτων, λαδιών, φαρμάκων και χημικών στις αποχετεύσεις και ο καθαρισμός παραλιών και ποταμών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy