«Απαιτείται τολμηρή στεγαστική πολιτική για να φέρουμε τον κόσμο στην ύπαιθρο»

«Απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε μία τολμηρή στεγαστική πολιτική, με την παροχή κινήτρων και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, ώστε να φέρουμε ξανά τον κόσμο στην ύπαιθρο», ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του σε κοινότητες της κοιλάδας Σολέας.


Σε μια περιοχή, πρόσθεσε, που είναι ευλογία θεού και έχει τις καλύτερες προδιαγραφές για τους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της μεταποίησης, βασική παράμετρος προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. «Για να μπορέσει η Κύπρος να έχει ένα νέο οικονομικό μείγμα που να την οδηγήσει πολύ πιο μπροστά».

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της ΕΚΑ, Πανίκος Χάμπας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ανδρέα Μαυρογιάννη για επίσκεψη στις κοινότητες της περιοχής Σολέας, τονίζοντας ότι η ΕΚΑ δεν είναι τυχαία που στηρίζει τον Α. Μαυρογιάννη, ο οποίος έχει και καινοτόμες ιδέες, όπως η θέση ότι για να υπάρξει αειφόρος αγροτική ανάπτυξη, πρέπει να υπάρχει κοινωνική πολιτική στον πρωτογενή τομέα. Γι’ αυτό και είμαστε σίγουροι, είπε, ότι με την εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, που έχει τόσα προβλήματα, θα μπορέσει με τη στήριξη του κράτους να δώσει μια νέα δυναμική στην οικονομία του τόπου μας», ανέφερε.

Με τη συνοδεία μελών του επιτελείου του, φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του για μία προοδευτική αλλαγή, ο κ. Μαυρογιάννης βρέθηκε σε κοινότητες της κοιλάδας Σολέας, όπου διεξήγαγε ανοικτό διάλογο με τους πολίτες. Οι κάτοικοι της υπαίθρου είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον κ. Μαυρογιάννη, να του εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, όπως το πρόβλημα της αστυφιλίας και της ερημοποίησης, της έλλειψης θέσεων εργασίας, όπως επίσης και της απουσίας επαρκών νοσοκομείων και δομών υγείας. Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με το οδικό δίκτυο της υπαίθρου και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.