Απαλλαγή από ευθύνες για την εφαρμογή του Νόμου για κάπνισμα ζητά Αστυνομία

Η πολιτεία χρειάζεται σε ορατό χρόνο να απαλλάξει την Αστυνομία από τα καθήκοντα και τις ευθύνες, τόσο για την εφαρμογή του Νόμου που αφορά το κάπνισμα, όσο και για μια σειρά από άλλες Νομοθεσίες, όπως οι έλεγχοι για την ηχορύπανση, τα οινοπνευματώδη ποτά, που θα μπορούσαν να γίνουν από άλλες Υπηρεσίες του Κράτους, τονίζει σήμερα η Αστυνομία Κύπρου.  

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη χθεσινή συζήτηση της Επιτροπής Ελέγχου, που αφορούσε μεταξύ άλλων και τη Νομοθεσία για το κάπνισμα, η Αστυνομία διευκρινίζει πως έχει θέσει και στο παρελθόν την ανάγκη να απαλλαγεί από καθήκοντα μη αστυνομικής φύσεως, ώστε να αφεθεί να διαχειριστεί τα αυξανόμενα καθήκοντα για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη, που περιλαμβάνουν νέες μορφές οργανωμένου εγκλήματος, το διαδικτυακό έγκλημα και ασύμμετρες απειλές όπως η τρομοκρατία.

«Αυτό», αναφέρει, «συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλού, γιατί οι Αστυνομικοί Οργανισμοί, έχουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου και μεταβαλλόμενου εργασιακού περιβάλλοντος, και έχουν επικεντρωθεί στον πρωτεύοντα ρόλο τους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

Επισημαίνει, παράλληλα, πως καθορίζει τις προτεραιότητές της, ανάλογα με τις ανάγκες και τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Τέλος, η Αστυνομία αναφέρει ότι παρά τα αυξημένα καθήκοντα και τη μείωση προσωπικού, έχει προβεί τα τελευταία πέντε χρόνια, σε σχεδόν 20 χιλιάδες καταγγελίες, που αφορούν τον Νόμο για το κάπνισμα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiEιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.