Απανωτά χτυπήματα στη δημόσια Προδημοτική Εκπαίδευση

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία, καταγγέλλει η Προοδευτική


 

Ασταμάτητα και απανωτά είναι τα χτυπήματα στη δημόσια Προδημοτική Εκπαίδευση από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, καταγγέλλει η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Συγκεκριμένα, μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα η Προοδευτική καταγράφει:

•Την προώθηση Σχεδίου επιχορήγησης διδάκτρων ιδιωτικών νηπιαγωγείων, για την επέκταση της υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης στα 4 ηλικιακά έτη, αφήνοντας εκτός το δημόσιο νηπιαγωγείο


•Τον τερματισμό της απασχόλησης των 116 τετράωρων σχολικών βοηθών, που εδώ και δύο χρόνια εργοδοτούνται στα δημόσια νηπιαγωγεία.

•Την υποστελέχωση διοικητικά των δημοσίων νηπιαγωγείων, αφού εδώ και χρόνια λειτουργούν με έλλειμμα 29 βοηθών διευθυντριών και 29 διευθυντριών, με τις απλές νηπιαγωγούς να ασκούν χρέη και καθήκοντα διευθυντών και τους κυβερνώντες να αρνούνται να συζητήσουν αύξηση των διοικητικών οργανικών θέσεων.

•Τη σχολειοποίηση του δημοσίου νηπιαγωγείου, μέσα από μια συντονισμένη πολιτική τους προσπάθεια για αλλοίωση του χαρακτήρα του, με την εισαγωγή της Σχολικής Έκθεσης Προόδου και των ενιαίων τεστ αξιολόγησης.


•Τη σκόπιμη απουσία εκπαιδευτικών πολιτικών για παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία στα δημόσια νηπιαγωγεία, παρόλο των αυξημένων ποσοστών φοίτησης αλλόγλωσσων παιδιών που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, όπως σημειώνει η Προοδευτική, εδώ και δέκα χρόνια υποβαθμίζουν το δημόσιο νηπιαγωγείο δίνοντας παράλληλα έδαφος για ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. Τα κουπόνια φοίτησης στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία μάλιστα επιχειρείται να επιβληθεί μέσα από την επίκληση μιας κοινωνικής αναγκαιότητας, αυτής της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης προς τα κάτω.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.