Απαντά η Ελεγκτική στον ΠτΔ: Έχουμε νόμους και πρέπει να εφαρμόζονται – Να πάει στη Βουλή όποιος θέλει να τροποποιήσει νομοθεσία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παραλαμβάνει την ετήσια Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, Λευκωσία 07 Δεκεμβρίου 2022.

Στην κυπριακή Δημοκρατία έχουμε νόμους και πρέπει να εφαρμόζονται, τόνισε ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης, σχολιάζοντας τις αιχμές που άφησε χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του τρόπου που ασκεί έλεγχο η Υπηρεσία.

Σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου της Δημοκρατίας περί υπαλλήλων που αποποιούνται των ευθυνών τους προ του κινδύνου να αντιμετωπίσουν κριτική, τόνισε πως εάν ο οποιοσδήποτε Δημόσιος Υπάλληλος ασκεί εξουσία, πιστεύει ότι μια νομοθετική πρόνοια είναι εσφαλμένη ή και δημιουργεί αρνητική γραφειοκρατία για τον πολίτη, έχει την ευχέρεια να πείσει τη Βουλή, να την τροποποιήσει.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας κατέστησε σαφές ότι η Υπηρεσία είναι αυστηρή σε θέματα συμμόρφωσης.

Δεν δίνουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, ποτέ σε οποιονδήποτε ελεγκτή, την εντολή να μην ελέγξει κάποια από τα δέκα κριτήρια του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.

Δεν γίνεται τόνισε στους ελέγχους συμμόρφωσης να δίδεται οποιαδήποτε άλλη απάντηση εκτός από το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ καθώς είτε ένα κριτήριο πληρείται είτε όχι.

Εξάλλου ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σχολίασε την προειδοποίηση του Γενικού Εισαγγελέα προς την Ομάδα Στήριξης Γενικού Ελεγκτή στο facebook για ποινική έρευνα λόγω ποινικά κολάσιμων αναρτήσεων.
Εάν η Νομική Υπηρεσία εντοπίσει όπως είπε, κάποιο αδίκημα από οποιαδήποτε ιστοσελίδα στήριξης η μη στήριξης, είτε του Γενικού Ελεγκτή είτε άλλων αξιωματούχων τότε θα πρέπει να το διερευνήσει.

Ξεκαθάρισε ότι οι επίσημες θέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας εκφράζονται επισήμως μέσω του ιδίου του Γενικού Ελεγκτή, του εκπροσώπου, με οδηγίες του κ. Μιχαηλίδη και μέσω της επίσημης της ιστοσελίδας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.