Σοβαρότατες καταγγελίες Δρ. Κυπρή για «μέσον» στο Νοσ. Αναφοράς-Επίπληξη από Αμαλία Χατζηγιάννη

ÓõíÝíôåõîç óôï ÊÕÐÅ ôçò Áìáëßáò ×áôæçãéÜííç, ÅðéóôçìïíéêÞò Äéåõèýíôñéáò ôïõ Ãåíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áììï÷þóôïõ ðïõ ëåéôïõñãåß ùò Íïóïêïìåßï ÁíáöïñÜò ãéá áóèåíåßò ìå êïñùíïúü, Äåñýíåéá 22 ÌáÀïõ 2020. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Σε επίπληξη του Συντονιστή της Μονάδας ΚΟΒΙΤ-19 στο Νοσοκομείο Αναφοράς , Χρήστου Κυπρή, προχώρησε η διευθύντρια του Νοσοκομείου για τη δημόσια καταγγελία του, ότι άτομα εισήλθαν με μέσο στο Νοσοκομείο για να αποχαιρετίσουν συγγενή τους με κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δρ. Κυπρή κατήγγειλε δημόσια , παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου ούτως ώστε άτομα του κύκλου του να επισκεφτούν μέλος της οικογένειάς τους στο νοσοκομείο Αναφοράς για να το αποχαιρετίσουν.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις της νωρίτερα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου ανέφερε ότι άδεια για κατ εξαίρεση επίσκεψη σε νοσηλευτήριο παραχωρείται από τον Διευθυντή του Νοσηλευτηρίου και όχι τον Υπουργό.

Καταγγελίες Κυπρή: Με «μέσον» τον Υπ. Υγείας, συγγενείς ασθενή με κορωνοϊό μπήκαν στο Νοσ. Αναφοράς

Σε μια δημόσια καταγγελία μέσο facebook προχώρησε η Δρ. Κυπρής, γιατρός στο Νοσοκομείο Αναφοράς, για παρέμβαση του Υπ. Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ούτως ώστε άτομα του κύκλου του, που έχουν άτομο δικό τους στο Νοσοκομείο Αναφοράς και νοσεί με κορωνοϊό, να το επισκεφτούν και να το αποχαιρετήσουν.

Όπως γράφει ο γιατρός στο facebook:

«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ Υγείας, δικαίωμα να αποχαιρετήσουν με φυσική παρουσία τον δικό τους άνθρωπο είτε πριν τον θάνατο, είτε πριν την διασωλήνωση έχουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι και όχι μόνο αυτοί που γνωρίζετε προσωπικά. Μέχρι και στον αποχαιρετισμο σε αυτή τη χώρα πρέπει να χεις μέσον. Στηρίζω με τα χίλια την φυσική παρουσία των συγγενών σε κάποιες περιπτώσεις αλλά αυτό να γίνεται σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως. Όλοι είναι ίσοι. Είτε είσαι φτωχός, είτε είσαι πλούσιος, είτε έχεις μέσο, είτε οχι».

Screenshot 2021 03 25 113059

Οι καταγγελίες του γιατρού αφήνουν βαθιά εκτεθειμένο τον Υπουργό που εδώ και ένα χρόνο, άφησε άλυτο το θέμα του θανάτου ασθενών με κορωνοϊό που πεθαίνουν χωρίς να έχουν την ευκαιρία τα αγαπημένα τους πρόσωπα να τους αποχαιρετήσουν και φεύγουν μόνοι.

Εάν οι καταγγελίες του Δρ. Κυπρή επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για προσβολή του κοινωνικού αισθήματος, αφού εδώ και ένα χρόνο ολόκληρη η χώρα ζει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και υπό το διαρκή φόβο της νοσηλείας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy