Απαντά η Γιολίτη: Η Αστυνομία δεν κωλυσιεργεί στη διερεύνηση καταγγελιών για σεξουαλικά αδικήματα

Η Αστυνομία δεν κωλυσιεργεί και εργάζεται με πάρα πολύ εντατικούς ρυθμούς, ισχυρίστηκε σήμερα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, σε σχέση με αναφορές για καθυστερήσεις στη διερεύνηση των διαφόρων καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή κακοποιήσεις.

Σε δηλώσεις της στο Πισσούρι της Επαρχίας Λεμεσού, όπου επιθεώρησε το κτίριο που θα στεγάσει τον νέο περιφερειακό αστυνομικό σταθμό, η Υπουργός είπε πως «επειδή ακούω ότι κάποιες φορές υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, η Αστυνομία δεν κωλυσιεργεί».

«Εργάζεται με πάρα πολύ εντατικούς ρυθμούς, απλά κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες της και κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος υπέβαλε πρώτος μια καταγγελία ή μια μαρτυρία, η υπόθεση του θα οδηγηθεί γρηγορότερα στο δικαστήριο ή στη Νομική Υπηρεσία, αν χρειαστεί».

Σε σχέση με τον φάκελο της υπόθεσης της πρωταθλήτριας στη σκοποβολή, Άντρης Ελευθερίου, είπε ότι αυτός έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται πως εντός της ημέρας θα παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα.

Κληθείσα να αναφέρει κατά πόσο την ανησυχεί ο αριθμός των καταγγελιών που έρχονται στην Αστυνομία, δήλωσε πως την ανησυχούν, από την άποψη ότι «έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες σε μια τόσο μικρή κοινωνία».

«Βλέπουμε ότι δεν είναι διεθνής πρωτιά της Κύπρου, όμως είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Χαίρομαι όμως που βρίσκουν το θάρρος, τόσοι πολλοί συμπολίτες, να βγουν και να μιλήσουν», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ανέφερε πως «είναι γεγονός ότι, μετά την πρώτη καταγγελία που ήρθε στο φως, και άλλα πρόσωπα από διάφορους χώρους έχουν καταγγείλει στο ειδικό κλιμάκιο που λειτουργεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας, παρόμοια περιστατικά».

«Δίδουμε πάρα πολλή σημασία στα θύματα, στους μάρτυρες, με σκοπό την απρόσκοπτη διεξαγωγή της έρευνας και αν υπάρχουν αδικήματα, να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε και διαμήνυσε πως «σε καμία περίπτωση δεν έχει παρατηρηθεί καμία καθυστέρηση».

Σε λιγότερο από ένα μήνα, συνέχισε, έχουν καταχωρηθεί κάποιες υποθέσεις και διαβεβαίωσε πως «πρόθεση είναι να προωθηθούν, στη βάση του μαρτυρικού υλικού, στη Νομική υπηρεσία ή απευθείας ενώπιον δικαστηρίου, τα ύποπτα πρόσωπα».

Ερωτηθείς γιατί δεν κλήθηκε για κατάθεση πρώην ευρωβουλευτής, σε σχέση με παρόμοια καταγγελία, ο κ.Παπαθεοδώρου απάντησε πως «όλα γίνονται στην ώρα τους».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy