Απαντά σε Κασουλίδη το «ΥΠΕΞ»: «Δεν έχουμε ανάγκη τις συμβουλές των Ε/κ»

Με μια νέα ανακοίνωση το «υπεξ» αντέδρασε σε δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το παράνομο «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου απάντησε στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη σχετικά με το περίκλειστο Βαρώσι λέγοντας ότι «η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει ανάγκη τις συμβουλές της ηγεμονικής και ρατσιστικής νοοτροπίας των Ελληνοκυπρίων», κατά την έκφρασή του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το «υπεξ» ισχυρίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών «αποκάλυψε ξεκάθαρα ότι στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η κατάληψη της τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

«Η πολιτική της ελληνοκυπριακής ηγεσίας που στοχεύει στην υποταγή των Τουρκοκυπρίων, χρησιμοποιεί το μοντέλο ομοσπονδιακής λύσης που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ως μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου», ισχυρίζεται ακόμη το «υπεξ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα ελληνοκυπριακά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αποσκοπούν στην επέκταση της ελληνοκυπριακής κυριαρχίας». Ακόμη, «η αποδοχή της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος είναι ο μόνος τρόπος για να έρθει στην ημερήσια διάταξη μια ωφέλιμη διαδικασία.»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy