Απαντά στο ΡΙΚ ο Δρουσιώτης – «Να λυπάται τον εαυτό του – Υπάρχει ντιρεκτίβα να αγνοηθεί “Η Συμμορία”»

Σε απάντηση αναφορικά με την ανακοίνωση του ΡΙΚ για το κόψιμο από την εκπομπή της Ελίτας Μιχαηλίδου «Με τη Φωνή σου», προχώρησε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ο Μακάριος Δρουσιώτης.


Όπως σημειώνει ο κ. Δρουσιώτης, «σχετικά με την ανακοίνωση του ΡΙΚ για το κόψιμο της εκπομπής «Με τη Φωνή σου» της Ελίτας Μιχαηλίδου με φιλοξενούμενο «συγκεκριμένο δημοσιογράφο», επιθυμώ να αναφέρω ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είμαι εγώ, έχω όνομα και δεν συντρέχει κανένας ειδικός λόγος απόκρυψης της ταυτότητάς μου».

Προσθέτει πως «επί της ουσίας διευκρινίζω ότι ουδέποτε ζήτησα από κανέναν να με προβάλει σε εκπομπή στην τηλεόραση ή οπουδήποτε αλλού. Θεωρώ ότι εναπόκειται στα ίδια τα ΜΜΕ να κρίνουν εάν θέλουν να καλέσουν κάποιον σε μια εκπομπή».

«Όταν μου τηλεφώνησε η κ. Μιχαηλίδου να με προσκαλέσει στην εκπομπή της με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου μου «Η Συμμορία» ξαφνιάστηκα διότι γνωρίζω ότι υπάρχει ντιρεκτίβα να αγνοηθεί εντελώς η κυκλοφορία του. Αποδέχτηκα την πρόσκληση διότι ήθελα να επαληθεύσω εκείνο που αισθανόμουν ότι αυτή η εκπομπή δεν θα γινόταν ποτέ», σημειώνει ο κ. Δρουσιώτης.

Σημειώνει επίσης πως «το βιβλίο «Η Συμμορία», με βάση την κυκλοφορία και την αναγνωσιμότητα, διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Το βιβλίο αποκαλύπτει φαινόμενα διαφθοράς κολοσσιαίων διαστάσεων που έχουν σοκάρει τους αναγνώστες, πολλοί από τους οποίους εύχονταν να ήταν ψέματα. Η εκκωφαντική σιωπή των πρωταγωνιστών δικαιώνει το περιεχόμενό του. Και το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑ κανάλι δεν διέθεσε ούτε ένα δευτερόλεπτο γι’ αυτό το βιβλίο επιβεβαιώνει ότι η συμμορία δεν λεηλάτησε μόνο τον πλούτο της χώρας, αλλά και το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών».


«Το ΡΙΚ εκφράζει την λύπη του για «την όποια αναστάτωση ή και ενόχληση προς τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο». Ευχαριστώ το Ίδρυμα για τη συμπαράσταση, αλλά κακώς αντιλήφθηκε ότι υπήρξε προσωπική αναστάτωση και ενόχληση. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, είναι ευρύτερο και αφορά τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Το ΡΙΚ να λυπάται για τον εαυτό του, επειδή ακόμη και το όνομα μου φοβάται να το αναφέρει, πόσο μάλλον να με φιλοξενήσει σε εκπομπή», κατέληξε ο κ. Δρουσιώτης.

Τα αλλάζει το ΡΙΚ για Δρουσιώτη – Από το «λείπει ο παραγωγός» στο «εντελώς ξένη θεματολογία»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΡΙΚ , για το κόψιμο του Μακάριου Δρουσιώτη από την εκπομπή της Ελίτας Μιχαηλίδου «Με τη Φωνή σου».

Μετά την πρώτη δικαιολογία που είχαν βρει από την παραγωγή της εκπομπής, περί απουσίας του παραγωγού τη συγκεκριμένη ημέρα οπου θα ηταν φιλοξενούμενος ο Μακάριος Δρουσιώτης, το ΡΙΚ με ανακοίνωση του ισχυρίζεται οτι η φιλοξενία του Μακάριου Δρουσιώτη ειναι εντελώς ξένη προς το φάσμα της θεματολογίας της εκπομπής.

Η ανακοίνωση:


«Το ΡΙΚ επιθυμεί να διευκρινίσει ότι έχει ακυρώσει τη φιλοξενία συγκεκριμένου δημοσιογράφου στην εκπομπή “Με τη Φωνή σου”, αφού έκρινε ότι ήταν εντελώς ξένη προς το φάσμα της θεματολογίας της συγκεκριμένης εκπομπής, η οποία σχεδιάστηκε και βγήκε στον αέρα μόλις πρόσφατα, αποκλειστικά για να δώσει βήμα και φωνή σε θέματα μόνο κοινωνικού χαρακτήρα που αφορούν, προβληματίζουν και ταλανίζουν μαζικά την κυπριακή κοινωνία, όπως θέματα παιδείας, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Για αυτό δε τον σκοπό, το ΡΙΚ αποφάσισε η εν λόγω εκπομπή να μεταδίδεται ζωντανή με τη συμμετοχή των πολιτών, δίνοντας το δικαίωμα σε όλους να παρεμβαίνουν, να καταγγέλλουν και να αναδεικνύουν στην πραγματική τους διάσταση, θέματα που ταλανίζουν συμπολίτες μας με σκοπό αυτά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αν είναι δυνατό να επιλύονται για το κοινό καλό.

Το ΡΙΚ επιθυμεί τέλος να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπήρξε καμία άνωθεν παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα και κρίνει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση είναι αχρείαστη και δεν προσφέρει τίποτε σε κανένα.

Εκφράζει τέλος τη λύπη του για την εσφαλμένη εντύπωση που έχει δημιουργηθεί και την όποια αναστάτωση ή και ενόχληση προς τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο»

Εγγράφει θέμα στη Βουλή για το θέμα Δρουσιώτη – ΡΙΚ το ΑΚΕΛ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ δεν έδωσε καμιά απάντηση για την ακύρωση της φιλοξενίας σε εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του τέως ειδικού συμβούλου του Προέδρου Αναστασιάδη και συγγραφέα του βιβλίου «Η Συμμορία», Μακάριου Δρουσιώτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

Όπως σημειώνεται, «εύλογα αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε ένα νέο κρούσμα λογοκρισίας η οποία απέκτησε συστηματικό χαρακτήρα επί κυβέρνησης Αναστασιάδη και Συναγερμού».

Προστίθεται πως «Αναστασιάδης και Πινδάρου διολισθαίνουν καθημερινά σε πρακτικές καθεστώτος. Κυνηγούν σατιρικούς λογαριασμούς. Κόβουν εκπομπές. Διώκουν καλλιτέχνες. Συγκρούονται με ανεξάρτητους θεσμούς. Φιμώνουν δημοσιογράφους ακόμα και τέως συνεργάτες τους».

«Όπως έχουμε ανακοινώσει από χθες, το ΑΚΕΛ εγγράφει το θέμα αυτό στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για αυτό το νέο κρούσμα λογοκρισίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.