Απαντά στον Προδρόμου το ΑΚΕΛ – «Του δείχνουν το φεγγάρι και κοιτάζει το δάκτυλο»

«Τού δείχνουν το φεγγάρι κι ο Υπουργός Παιδείας κοιτάζει το δάκτυλο… Δεν ακούει την κατακραυγή των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για τον αποτυχημένο θεσμό των τετραμήνων αλλά τού φταίει το ΑΚΕΛ που διαχρονικά επισήμανε τους κινδύνους του εξετασιοκεντρικού συστήματος και το παιδαγωγικό έγκλημα που θα επέφερε αυτός ο συγκεκριμένος θεσμός», τονίζει το ΑΚΕΛ, απαντώντας στον, Πρόδρομο Προδρόμου.

Αναλυτικά:

«Το ΑΚΕΛ είχε καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων των τετραμήνων, την οποία καταψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής και λίγο πριν το καλοκαίρι φέτος είχε ετοιμάσει και πάλι πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων των τετραμήνων την οποία, δυστυχώς, δεν στήριξαν άλλες πολιτικές δυνάμεις. Τώρα το θέμα επανέφερε στη δημόσια συζήτηση η παραδοχή του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για την αποτυχία του θεσμού αλλά στον Υπουργό Παιδείας φταίει η «κακόφωνη μονωδία» του ΑΚΕΛ.

Αν είναι κάτι που συνιστά «κακόφωνη μονωδία» είναι η αποτυχημένη πολιτική του Υπουργού κ. Προδρόμου την οποία ντύνουν με την εύηχη μεταρρύθμιση. Αν τολμούν ας ρωτήσουν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τη δική τους άποψη για τα τετράμηνα. Άποψη που είχαν εκφράσει μάλιστα οι μαθητές με δημοψήφισμα το οποίο εκεί στο Υπουργείο, σε αντίθεση με την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, δεν αναγνώρισαν!».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy