Απάνθρωπη μεταχείριση – Αρνήθηκαν ιατρική περίθαλψη σε οροθετική γυναίκα

Ένα απαράδεκτο γεγονός σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού με τις καταγγελίες να είναι σοκαριστικές. 

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η πρόεδρος του Κέντρου Υποστήριξης ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, Στέλλα Μιχαηλίδου, ιδιωτικό νοσηλευτήριο αρνήθηκε να περιθάλψει οροθετική, η οποία προσήλθε στις πρώτες βοήθειες.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και στην Εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», η κα. Μιχαηλίδου είπε πως κατόπιν αξονικού, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα έφερε εσωτερικό αιμάτωμα και μεγάλο θλαστικό τραύμα και έπρεπε να υποβληθεί, αμέσως, σε εγχείρηση.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η κυρία Μιχαηλίδου – η οποία κλήθηκε από την οικογένεια της γυναίκας να μεταβεί στο νοσηλευτήριο, η κλινική αρνήθηκε να προσφέρει στη γυναίκα τις πρώτες βοήθειες επειδή ήταν οροθετική.

Εξήγησε ότι, ο επί καθήκοντι γιατρός, μη γνωρίζοντας την ιδιότητά της, της είπε πως επικοινώνησε με τη διεύθυνση του νοσηλευτηρίου, που του απαγόρευσε να περιθάλψει την τραυματία.

Η κα. Μιχαηλίδου συντετριμμένη από όσα άκουσε, σημείωσε πως αυτά είναι απάνθρωπα και απαράδεκτα γεγονότα, υπογραμμίζοντας πως θα στείλει ενημερωτική επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς.

“Καθόταν σε αναπηρική καρέκλα, τα αίματα ήταν κολλημένα πάνω της αφού δεν της τα καθάρισαν, ήταν σε κατάσταση σοκ και έτρεμε. Έχω αυτή την εικόνα συνέχεια στο μυαλό μου, να βλέπεις ένα συνάνθρωπο σου σε αυτή την κατάσταση και να του αρνούνται περίθαλψη. Είναι πραγματικά απάνθρωπο” τόνισε η κα. Μιχαηλίδου.

Τελικώς, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε κλινική του ΓεΣΥ, εκτός Λεμεσού, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες και παρέμεινε για 48ωρη παρακολούθηση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.