Απάντηση ΑΚΕΛ σε ΠτΔ: Ρεκόρ διαφθοράς από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Να τον πληροφορήσουν οι συνεργάτες τουΜε γραπτή δήλωση του Στέφανου Στεφάνου το ΑΚΕΛ απαντά στις τοποθετήσεις του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος νωρίτερα το μεσημέρι και μετά την γιορτή του Αρχιεπισκόπου, είπε ότι «δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση για τα διαβατήρια», ενώ σημείωσε επίσης ότι «αυτό το περί παγκοσμίου ρεζιλέματος κλπ το βιώνουμε μόνο στην Κύπρο»…

Για τις πιο αναφορές και… όχι μόνο (δείτε ΕΔΩ τις σημερινές δηλώσεις του ΠτΔ) τοποθετήθηκε από το ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Στέφανος Στεφάνου:

«Ο κ. Αναστασιάδης αποφάσισε σήμερα ότι «δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση» για τα σκάνδαλα των πολιτογραφήσεων που βαραίνουν την κυβέρνησή του και συγκλονίζουν την κοινωνία. Όπως ισχυρίστηκε μάλιστα τον παγκόσμιο διασυρμό της χώρας μας «μόνο στην Κύπρο το βιώνουμε».

Αν ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσει την κοινωνική κατακραυγή και θα υποβαθμίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης του, το κατανοούμε. Αν όμως πραγματικά πιστεύει ότι δεν υφίσταται διεθνής εξευτελισμός της χώρας μας, τότε θα πρέπει άμεσα οι συνεργάτες του να τον πληροφορήσουν σχετικά. Θα πρέπει να τον ενημερώσουν για το τι γράφουν οι εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ, της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Διεθνούς Διαφάνειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του Παρατηρητηρίου για τη Διαφθορά καθώς επίσης και για τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των διεθνών πρακτορείων. Πρέπει επίσης να ενημερωθεί ο Πρόεδρος για τα όσα τεκμηριώνει η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Από τη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο κ. Αναστασιάδης, η Κύπρος κατέγραψε ρεκόρ διαφθοράς σε όλη την Ευρώπη. Είναι καλό λοιπόν να γνωρίζει ο Πρόεδρος ότι ο κόσμος το έχει τούμπανο και ότι δεν ευθύνονται όσοι απαιτούν απαντήσεις και λογοδοσία.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσουν γιατί περιφρονούν το σχετικό νόμο για τις ερευνητικές επιτροπές; Δεν γνωρίζουν ότι τις πράξεις και παραλείψεις του Υπουργικού Συμβουλίου, τις ερευνά επιτροπή που διορίζεται από το Γενικό Εισαγγελέα και όχι από το ίδιο το Υπουργικό που υπόκειται στην έρευνα; Ή μήπως αποφάσισαν προκαταβολικά ότι δεν υπάρχουν υπουργικές και κυβερνητικές ευθύνες;

Τα πράγματα είναι απλά. Οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν θέλουν να κάνουν έρευνα, αλλά κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην γίνει πραγματική και ανεξάρτητη έρευνα για τις πολιτογραφήσεις. Διότι οι ίδιοι γνωρίζουν ήδη τις ευθύνες και την εμπλοκή τους».