Απάντηση Δρουσιώτη σε Βαρνάβα – «Ποιο ήταν το θέμα συζήτησης στο Προεδρικό στις 3/9/2013;»

Απάντηση στον Γιώργο Βαρνάβα, ο οποίος χαρακτήρισε το περιεχόμενο του βιβλίου «Κράτος Μαφία» ως μυθοπλασίες, έδωσε ο συγγραφέας, Μακάριος Δρουσιώτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δρουσιώτης έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ότι «και τεκμήρια έχω και πραγματικές μαρτυρίες. Για αρχή ρωτώ τον κ. Βαρνάβα ποιο ήταν το θέμα συζήτησης σε σύσκεψη στο Προεδρικό γραφείο στις 3/9/2013 στις 11 το πρωί. Αν δεν θεωρεί πειστικό το τεκμήριο ευχαρίστως να δημοσιοποιήσω και τα υπόλοιπα…»

Νωρίτερα σήμερα, ο Γιώργος Βαρνάβα ανέφερε τα εξής αναφορικά με το βιβλίο «Κράτος Μαφία»:

[yarpp]

«Όσο αφορά το περιεχόμενο του βιβλίου του Μ. Δρουσιώτη, διαψεύδω κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται στο όνομα μου και τα οποία διαστρεβλώνουν πλήρως την πραγματικότητα, προσπαθώντας να δώσουν την εικόνα της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, ελαφρά την καρδία καταγράφει ψευδή γεγονότα και μυθοπλασίες, σπιλώνοντας ανθρώπους και συνειδήσεις χωρίς κανένα τεκμήριο και πραγματική μαρτυρία. Επικαλείται τεθνεώτες οι οποίοι δεν μπορούν να του απαντήσουν και όλοι οι ζώντες τον διαψεύδουν.

Πως μπορεί αυτό το βιβλίο να λήφθηκε σοβαρά υπόψη και βάση αυτού να μου απέστειλαν επιστολές με αβάσιμο περιεχόμενο και χωρίς τεκμήρια να προσπαθούν να αμφισβητήσουν την εντιμότητα μου;»

Πάει στην Αρχή κατά της Διαφθοράς για Σιζόπουλο ο Βαρνάβα – Πώς απαντά για το «Κράτος Μαφία»

 

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Βαρνάβα απαντούσε σε επιστολές της ΕΔΕΚ, οι οποίες τον καλούσαν να τοποθετηθεί για τα γραφόμενα του Μακάριου Δρουσιώτη.

Μεταξύ άλλων, σε επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Στο τελευταίο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία», στις σελ. 125 – 147 στην ενότητα «Σφηκοφωλιά», γίνεται συστηματική αναφορά στο όνομά σας για δύο θέματα.

Το πρώτο, αφορά προσωπικές σας παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την Προεδρία της Δημοκρατίας, για εξασφάλιση της συγκατάθεσής τους στην παράνομη εκχώρηση σε εταιρία της οποίας σήμερα είσαστε διευθυντικό στέλεχος, ακινήτου μεγάλης αξίας στη Λάρνακα, ιδιοκτησίας Τ/Κυπριακού θρησκευτικού ιδρύματος.

Το δεύτερο, αφορά υπονοούμενο χρηματισμού σας από την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων της Εθνικής ,Φρουράς, κατά την περίοδο που διατελέσατε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.

Επιπρόσθετα, στο βιβλίο γίνεται αναφορά, με εμπλοκή και του δικού σας ονόματος, στην απόφαση του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ) να παραχωρήσει μεγάλο τεμάχιο γης στην περιοχή Ζυγίου, στην ίδια εταιρία που είσαστε διευθυντικό στέλεχος, για σκοπούς ανέγερσης σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Απόφαση την οποία στη συνέχεια το Δ.Σ. της ΑΛΚ ανακάλεσε, μετά την αποκάλυψη του θέματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τον Σεπτέμβριο του 2021».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy