Απάντηση Ει. Χαραλαμπίδου σε Ιωνά για Προεδρική χάρη σε παιδεραστές

Αυτούσια η απάντηση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

Ζήτησαν συγνώμη και την ίδια ωρα επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.

Κάλπικη συγνώμη τελικά. Κροκοδίλεια και τα δάκρυα και η θλίψη της προεδρίας.

Οσο για τις αναφορές του , για το 2008, τον παραπέμπω στη δηλωση της Νομικής Υπηρεσίας ημερομηνίας 13/8/2008 σύμφωνα με την οποία : “Περίπου 80 με 100 άτομα θα αποφυλακιστούν από τις Κεντρικές Φυλακές με προεδρική χάρη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ακης Παπασάββας, τονίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε με ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξουν αποφυλακίσεις καταδικασθέντων για υποθέσεις ναρκωτικών, σεξουαλικών εγκλημάτων ή βαρυποινιτών.

Εξηγώντας το νομικό υπόβαθρο της απόφασης, ο κ. Παπασάββας είπε ότι είναι συνταγματική πρόνοια και δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με το άρθρο 53, παράγραφος 4 του Συντάγματος, να ασκεί αυτήν την προνομία και να απονέμει χάρη, αφού έχει και τη σύμφωνο γνώμη του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Ο κ. Παπασάββας είπε ότι οι φυλακές είναι υπερπλήρεις, αφού η χωρητικότητά τους είναι 340 άτομα, αλλά τις τελευταίες μέρες οι πραγματικοί αριθμοί των κρατουμένων έφθασαν τους 650. «Αρα υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα χωρητικότητας, από τη μια, και από την άλλη υπήρχε η παράμετρος του δεκαπενταύγουστου και των εορτών, εκρίθη ότι μπορούσε να δοθεί σε ένα αριθμό, ο οποίος πρέπει να είναι ο μικρότερος 80 και ο μεγαλύτερος 100, οι οποίοι όμως, είναι μισοί Κύπριοι και οι άλλοι μισοί αλλοδαποί, οι οποίοι αποφυλακιζόντουσαν το μέγιστο σε δύο μήνες», προεδρική χάρη.

Οσον αφορά τους αλλοδαπούς, η Αστυνομία προβαίνει σε διευθετήσεις για την απέλασή τους, αφού η αποφυλάκισή τους προνοεί όπως εγκαταλείψουν την Κύπρο, είπε.

Να ξερει ο κ. Νικολάου πως ακομα και αλλιως να ειχαν τα πραγματα αυτο δεν θα με εμποδιζε να ασκησω το ιδιο εντονα κριτική για επικινδυνες καταστασεις που προσβάλλουν την ηθική μας και πληγωνουν αθώα θύματα ενώ ευνοούν εγκληματίες.

Το Σωπασε για να σωπάσω δεν ειναι της δικης μου κουλτουρας.

Αναμενω απο τον κ. Νικολάου να απαντησει στα ερωτηματα που του εθεσα σημερα στο πλαισιο του κοινοβουλευτικου ελεγχου για το συγκεκριμενο θεμα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.