Απάντηση Ελ. Υπηρεσίας στον Γεν. Εισαγγελέα: Δεν είμαστε υπό την κηδεμονία κανενός


Η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητη και δεν βρίσκεται υπό την κηδεμονία κανενός και ενεργεί με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, αναφέρει σε απαντητική ανακοίνωση η Υπηρεσία σε σχέση με τη διεξαγωγή ελέγχου για τις 18 πολιτογραφήσεις που συνδέονται με το Καζίνο Λεμεσού.

Διαβάστε επίσης:

«Τραβάει το αυτί» στον Γεν. Ελεγκτή ο Γεν. Εισαγγελέας

Καταπέλτης η Ελ. Υπηρεσία: Ομαδική πολιτογράφηση από το Υπουργικό κατά «χάριν»

Χθες η Εκλεκτική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποκάλυπτε και πάλι σκιώδης κινήσεις από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και νυν Γεν. Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, που επιχείρησε να «τραβήξει το αυτί» του Γεν. Ελεγκτή και να τον αποσιωπήσει, παραπέμποντας στις έρευνες της τετραμελούς επιτροπής.

Με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία, απαντά στον Γεν. Εισαγγελέα, εκφράζοντας τον πλήρη σεβασμό στο θεσμό και στο πρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως θεωρεί συνταγματική υποχρέωση και όχι απλώς δικαίωμα, να ασκεί τις καθοριζόμενες εξουσίες και αρμοδιότητες, χωρίς επηρεασμό και ανεξάρτητα από τα δικαιώματα άλλων θεσμών και πολιτειακών αξιωματούχων να ασκούν τα δικά τους καθήκοντα.

Την ίδια στιγμή, αναφέρει η ανακοίνωση, αναμένουμε και από αυτούς να σεβαστούν το γεγονός πως η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητη και δεν βρίσκεται υπό την κηδεμονία κανενός.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News