ΓΓ ΑΚΕΛ για Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ψεύδεται»Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νοεφύτου, στην οποία ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στον ΓΓ του ΑΚΕΛ και τοποθετήσεις του για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δυσφήμισε το ΑΚΕΛ και τον Γενικό του Γραμματέα, ρίχνοντας το επίπεδο της πολιτικής ζωής σε θλιβερό επίπεδο.

«Δυστυχώς, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ψεύδεται», προσθέτει στη γραπτή δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

«Από την έναρξη των συζητήσεων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ΑΚΕΛ ήταν ξεκάθαρα υπέρ της διεξαγωγής Δημοψηφισμάτων για τα θέματα των συνενώσεων. Δεν ήταν θέση «ευκαιριακή» για χάριν των εκλογών στην Αγία Νάπα, όπως είπε ο κ. Νεοφύτου», συνεχίζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Είπε ακόμα ότι από την αρχή το ΑΚΕΛ τόνιζε ότι έπρεπε να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος 3 με 5 χρόνων στη διάρκεια της οποίας να γίνουν συνέργειες μεταξύ των δήμων που θα συγχωνευτούν.

Πρόσθεσε πως το κόμμα του διατύπωσε τη θέση ότι μ’ αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα διαπιστώσουν τα ωφελήματα που θα προκύψουν από τις συνενώσεις και θα τις στήριζαν.

«Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ δεν φαίνεται να συμμερίζονται την ανάγκη να προσπαθήσουν να πείσουν. Προτιμούν να επιβάλλουν. Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού», αναφέρει τέλος ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.