Κουκουμάς σε ΚΕ: Η κυβέρνηση Συναγερμού καλλιεργούσε ψευδαισθήσεις για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

«Το ΑΚΕΛ ουδέποτε δέχθηκε και ουδέποτε θα δεχθεί τις διχοτομικές αξιώσεις της Τουρκίας. Δυστυχώς, δεν μπορεί να πει το ίδιο και ο Πρόεδρος, ο οποίος συζητούσε πίσω από κλειστές πόρτες τη λύση δύο κρατών», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Μάριο Πελεκάνο.  

«Για την ταμπακιέρα, όμως, ουδέν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Χρόνια τώρα η κυβέρνηση Συναγερμού καλλιεργούσε ψευδαισθήσεις ότι θα πετύχει την επιβολή κυρώσεων που θα πονέσουν την Τουρκία», ανέφερε ο κ. Κουκουμάς.


«Τώρα, η στρατηγική καταρρέει αλλά δεν μας λένε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας και ποιος θα απολογηθεί στον λαό για τα κατά συρροή ψεύδη. Ο Νίκος Αναστασιάδης; Ο Αβέρωφ Νεοφύτου; Ο Νίκος Χριστοδουλίδης; Ή καλύτερα, όλοι μαζί;», καταλήγει.

«Η ηγεσία του ΑΚΕΛ αγνοεί ή θέλει να αγνοεί την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση», ισχυρίστηκε ο Μάριος Παλεκάνος

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ αγνοεί ή θέλει να αγνοεί την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση σε κάθε βήμα και στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, για το Κυπριακό, και επιλέγει συνειδητά να επιρρίπτει την ευθύνη για το αδιέξοδο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ισχυρίζεται σε γραπτή του απάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Ως απάντηση στο ΑΚΕΛ, υποστήριξε ο κ. Πελεκάνος, θα υπενθυμίσουμε τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, αλλά και του εδώ εγκάθετου τους, Τουρκοκύπριου ηγέτη.


«Το ερώτημα που γεννάται για το ΑΚΕΛ και οφείλουν με παρρησία να απαντήσουν, είναι αν θα αποδέχονταν την επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση των όσων αξιώνει η Τουρκία και η καθοδηγούμενη από αυτήν τουρκοκυπριακή ηγεσία για αναγνώριση κυριαρχίας στο ψευδοκράτος, προκειμένου να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

Οφείλει, επιτέλους, υποστηρίζει ο κ. Πελεκάνος, να απαντήσει το ΑΚΕΛ αν με όσα αξιώνει η Τουρκία και το υποτελές καθεστώς των κατεχομένων, έφτασε η ώρα το «όχι» του 2004, να τσιμεντωθεί σήμερα σε «ναι».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.