Απάντηση Κουκουμά σε Πελεκάνο: Ο μόνος που διανοήθηκε να συζητά τις αξιώσεις της Τουρκίας ήταν ο κ. Αναστασιάδης

Ο κ. Πελεκάνος πάλι εκδίδει απαντήσεις στο ΑΚΕΛ, χωρίς να έχει διαβάσει τι λέει το ΑΚΕΛ, ήταν η απάντηση του Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Κουκουμά στα όσα ανάφερε προηγουμένως ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Μάριος Πελεκάνος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σε γραπτή απάντησή του είπε πως πραγματικά διερωτάται κανείς τι ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποδεχθεί.

«Την αξίωση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων να αναγνωρίσουμε στο παράνομο μόρφωμα, ισότιμο με το νόμιμο κράτος, καθεστώς, προκειμένου να οδηγηθούμε σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών για να πετύχει αυτό που επιδιώκει η Τουρκία;», προσθέτει ο κ. Πελεκάνος.

Θέτει το ερώτημα αν αντιλαμβάνεται το ΑΚΕΛ ότι με τις θέσεις που προβάλλει «υποσκάπτει τις ειλικρινείς προσπάθειες της πλευράς μας για ένα δημιουργικό διάλογο».

«Τι άραγε εισηγείται; Να αποδεχθούμε τις έκνομες και αυθαίρετες ενέργειες της Τουρκίας, την ώρα που παραβιάζει το καθεστώς της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ή όταν κατά παράβαση του Δικαίου της Θάλασσας παρεμποδίζει έρευνες για ένα Πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ;», αναφέρει.

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί το ΑΚΕΛ ότι με την εμμονή στις θέσεις που προβάλλει, στην ουσία δικαιολογεί τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας;» καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο μόνος που διανοήθηκε να συζητά τις αξιώσεις της Τουρκίας ήταν ο κ. Αναστασιάδης που με την συγκάλυψη του ΔΗΣΥ συζητούσε λύση δύο κρατών πίσω από τις πλάτες του κυπριακού λαού, απαντά ο Γιώργος Κουκουμάς. «Οι ίδιοι δηλαδή που όταν η κατοχική δύναμη έβαζε μπρος τα σχέδια για εποικισμό του Βαρωσιού έλεγαν ότι πρόκειται για «επικοινωνιακά τεχνάσματα».

«Εμείς, αντίθετα, υποδεικνύουμε εδώ και χρόνια ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να ενεργήσει αποτελεσματικά για να χαλάσει τους τουρκικούς σχεδιασμούς για οριστική διχοτόμηση της Κύπρου και εποικισμό του Βαρωσιού. Αν αυτή η υπόδειξη ενοχλεί το Προεδρικό και την Πινδάρου, τότε το πρόβλημα τους είναι το ΑΚΕΛ και όχι η διχοτόμηση».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.