Απάντηση Κτηνιατρικού Συλλόγου στο Υπ. Γεωργίας για το τροποποιητικό νομοσχέδιο για προστασία των ζώων

Απάντηση σε ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για το θέμα του περί Ευημερίας και Προστασίας των Ζώων Τροποποιητικού Νόμου, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, δίνει ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο οποίος διαμηνύει ότι όσοι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν πνεύμα εχθρότητας και καχυποψίας, μεταξύ των συνόλων, που νοιάζονται πραγματικά για τα ζώα, θα βρουν όλους ενωμένους και αποφασισμένους να υπερασπιστούν ένα αντικειμενικά καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο ευζωίας και καλής διαβίωσης των ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο επισήμανε σε χθεσινό δελτίο Τύπου ότι σε προχθεσινή ανακοίνωσή του Κτηνιατρικού Συλλόγου «περιλαμβάνονται πολλές ανακρίβειες, σε σχέση με τα γεγονότα, που αφορούν στη διαβούλευση που προηγήθηκε για το Νομοσχέδιο, με τη συνδρομή του Επιτρόπου Εθελοντισμού, και σε σχέση με το τι ακριβώς συμφωνήθηκε με όλους τους φορείς».

Σε χθεσινή νέα ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι ο Επίτροπος Εθελοντισμού διενέργησε, όπως του ζητήθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, τη σχετική διαβούλευση στις 30/1/2020, σημειώνοντας ότι «αυτή ακριβώς η ενέργεια του Επιτρόπου Εθελοντισμού αποτέλεσε ουσιαστικά το κλειδί, που άνοιξε το παράθυρο ευκαιρίας για σύγκλιση, αν όχι σε όλο το σχέδιο κειμένου του τροποποιητικού νομοσχεδίου, στην συντριπτική πλειοψηφία των σημείων».

Όπως προσθέτει «κατά τη διαβούλευση και τις επεξηγήσεις που δόθηκαν, ο Επίτροπος πέτυχε, προς τιμήν του, μέσα από την προσωπική του συμβολή, να γεφυρώσει, στη συντριπτική πλειοψηφία, τα σημεία διαφωνίας που υπήρχαν, με βάση σχετικό έγγραφο ομαδοποίησης τους από τη Βουλή».


«Οι φορείς και τα οργανωμένα σύνολα, που συμμετείχαν στη διαβούλευση, συζήτησαν υπό την προεδρία, συντονισμό και ουσιαστική συμβολή του κ. Γιαννάκη, με πνεύμα ειλικρίνειας, καλής διάθεσης, σύμπνοιας και σε εποικοδομητικό πλαίσιο και κατέληξαν στην εξεύρεση κοινά αποδεκτών επιλογών σύγκλισης», αναφέρει.

Σημειώνει ακόμα ότι στις περιπτώσεις, που δεν ήταν κοινά αποδεκτή μια λύση, υιοθετήθηκε αυτή η οποία είχε την ευρύτερη στήριξη από την πλειοψηφία, στη βάση του τι νομοθετικά ισχύει και βάσιμων επιχειρημάτων.

«Το αποτέλεσμα τούτου ήταν, όπως αναφέραμε και στο δελτίο Τύπου, η σύγκλιση σε πέραν του 90% των διαφωνιών. Ανεξαρτήτως των πιο πάνω, παραμένει γεγονός πως παρά την επιτυχή συμβολή του Επιτρόπου και των προσπαθειών που έγιναν από τους φορείς που συμμετείχαν, το Υπουργείο παρενέβη στο τελικό κείμενο το οποίο απεστάλη στη βουλή», καταλήγει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.