Απάντηση Μαυρογιάννη σε Υπουργείο Ενέργειας- «Είναι πραγματικά σουρεαλιστικό…»

«Είναι πραγματικά σουρεαλιστικό αντί να εγκύψουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, να προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τα πράγματα ότι είναι παραδείσια», ανέφερε ο υποψήφιος για την Προεδρία, Ανδρέας Μαυρογιάννης, σχετικά με  ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο προσπάθησε να απαντήσει σε κριτική για τα θέματα ενέργειας.

Ο κ. Μαυρογιάννης πρόσθεσε ότι «η Κύπρος, έντεκα χρόνια μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος Αφροδίτη, παραμένει η μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν κάνει χρήση φυσικού αερίου. Αν είναι αυτό επιτυχία τότε κάτι δεν καταλαβαίνουμε καλά».

Ανέφερε επίσης ότι «είναι εντυπωσιακό το ότι ενώ προχθές ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι υπάρχει αποτυχία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, η χθεσινή ανακοίνωση μας λέει ότι όλα πάνε καλά. «Πώς γίνονται αυτά τα πράγματα ταυτόχρονα πρέπει να μας το εξηγήσουν», πρόσθεσε.

Το γεγονός, κατέληξε ο κ. Μαυρογιάννης, «παραμένει ότι αυτή τη στιγμή οι παραλείψεις της κυβέρνησης αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη γενίκευση και διάδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.