Απάντηση Μόσχας για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από το Ελληνικό ΥΠΕΞ: Εχθρική κίνηση, θα απαντήσουμε κατάλληλα

Σκληρή απάντηση στην ελληνική κυβέρνηση δίνει η Ρωσία μετά την απέλαση των 12 διπλωματών της πρεσβείας από την Ελλάδα, με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, σε δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα τονίζει ότι η Ρωσία θα απαντήσει «κατάλληλα» μετά την πρωτοφανή «εχθρική» κίνηση για τις Ρωσοελληνικές σχέσεις.

Ακόμα, σημειώνει πως αυτοί που πήραν αυτή την αβάσιμη απόφαση «να εκδιώξουν το προσωπικό μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού».

Αναλυτικά η δήλωση Ζαχάροβα:

«Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν «personae nоn gratae».

Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτοφανή κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει μόνο πόσο ζήλο παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές την πορεία διάλυσης της διμερούς πολύπλευρης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Είναι λυπηρό που οι αιώνες ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της «διατλαντικής αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που πήραν αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Αν και τώρα γίνονται όλα για να δυσφημιστεί η Ρωσία, να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στους διμερείς μας δεσμούς και να εξαντληθούν οι διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μακροπρόθεσμα.

Η Αθήνα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτήν την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε κατάλληλα.»

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.