Απάντηση OCCRP στους λιβέλους της Κυβέρνησης: Έχουμε στοιχεία, καμιά δυσφήμιση

Ήρθε η απάντηση από την OCCRP στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για λιβελογραφήματα.

Η ΜΚΟ  ερευνητών και δημοσιογράφων της Ανατολικής Ευρώπης, του Καυκάσου, της Κεντρικής Ασίας και της Κεντρικής Αμερικής που εξειδικεύεται σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς επανέρχεται με νέο άρθρο και απαντά στις επικρίσεις που δέχθηκε από την Κυβέρνηση για το ρεπορτάζ της που εμπλέκει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος.

Το OCCRP υπογραμμίζει πως κανείς δεν έχει απορρίψει τα δεδομένα αυτά, τα οποία όπως αναφέρει, βασίζονται σε έγγραφα που έχει στην κατοχή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει οτι:

(α) Το δικηγορικό γραφείο ίδρυσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στη δεκαετία του 1970, ήταν συνιδιοκτήτης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 και μέτοχοι είναι πλέον οι δύο θυγατέρες του.

β) Οι συναλλαγές που διευκολύνθηκαν προέρχονταν από τις εταιρείες Batherm Ventures Limited και Matias Co. Limited, με τις εταιρείες Delco Networks S.A. και Gotland Industrial Inc., εταιρείες που ήταν σημαντικοί παίκτες στην υπόθεση Troika Laundromat,

(γ) Troika Laundromat είναι το οικονομικό όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διεξαγωγή οικονομικών εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ξεπλύματος χρημάτων, της φοροδιαφυγής, της δωροδοκίας και της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων, σε πολλές περιπτώσεις για ανώτερα στελέχη της πολιτικής και επιχειρήσεων στη Ρωσία.

(δ) Ο κ. Αναστασιάδης ήταν εταίρος στην επιχείρηση το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκαν αυτές οι συναλλαγές.

(ε) Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα που τεκμηριώνονται στο δημοσίευμα και παλαιότερες εκθέσεις του OCCRP.

Επίσης η ανακοίνωση αναφέρει οτι «ο λίβελος ορίζεται ως ανακριβείς πληροφορίες που δυσφημίζουν ένα άτομο. Όμως η έκθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς αναφέρεται μόνο σε γεγονότα που υποστηρίζονται από τεκμηριωμένα στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε το δημοσίευμά μας».

«Τόσο ο κ. Αναστασιάδης, όσο και το δικηγορικό γραφείο, συμπεριλαμβανομένων όλων των μετόχων, είχαν την ευκαιρία να σχολιάσουν τα στοιχεία μας, εβδομάδες πριν από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ. Κανείς δεν το έπραξε», καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής ΜΚΟ Αναφορών Διαφθοράς: «Τραπεζικά αρχεία συνδέουν τον ΠτΔ με το σκάνδαλο Troika Laundromat»

Ε. Μαύρου: Έχουν καταντήσει γραφικοί, ας απαντήσουν επί της ουσίας για την υπόθεση Troika Laundromat

Απαντά αισχρά και ειρωνικά ο Β.Παπαδόπουλος στο twitter για την υποθεση Troika Laundromat

ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση να απαντήσει στις κατηγορίες για ξέπλυμα και να μην επιχειρεί να αναμείξει τα θέματα

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.