Απάντηση ΠΕΟ στην «Αλήθεια» – «Κατευθυνόμενα επιχειρεί να μετατοπιστεί η ουσία…»

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθειας» σκόπιμα, επιλεκτικά και κατευθυνόμενα επιχειρεί να μετατοπιστεί η ουσία των ζητημάτων που όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θέτουν για τον κατώτατο μισθό...»

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθειας» σκόπιμα, επιλεκτικά και κατευθυνόμενα επιχειρεί να μετατοπιστεί η ουσία των ζητημάτων που όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θέτουν για τον κατώτατο μισθό και να υπονομεύσει την απήχηση που έχουν οι θέσεις της ΠΕΟ ανάμεσα στους εργαζόμενους», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΕΟ.


Αναλυτικά:

«Στο δημοσίευμα εντέχνως συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα, με προφανή στόχο, γίνεται αναφορά σε σύμβαση που συνομολογήθηκε όταν δεν υπήρχε γενικός κατώτατος μισθός.

Αποσιωπάτε σκόπιμα ότι σε αυτή περιλαμβάνεται πλαίσιο δικαιωμάτων όπως 13ος μισθός, ΑΤΑ, υπερωριακή αποζημίωση, πληρωμένες αργίες, πληρωμένη άδεια ασθενείας και πληρωμένη άδεια μητρότητας.


Στοιχεία που είναι σημαντικά για το επίπεδο των όρων απασχόλησης ενός εργαζομένου και τα οποία στην συζήτηση για τον κατώτατο μισθό απαιτήσαμε να είναι μέρος της ρύθμισης του κατώτατου μισθού, κάτι το οποίο δεν αποδέχτηκε η κυβέρνηση.

Αν νομίζουν ότι επιτιθέμενοι στην ΠΕΟ απαντούν στην αγανάκτηση και την αντίδραση των εργαζομένων για τον τρόπο που η κυβέρνηση ενέργησε ας συνεχίσουν…»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.