Την απόφασή του να επεκτείνει ουσιαστικά το απογευματινό δελτίο ειδήσεων των 6 σε μισάωρο, πλήρες και σφαιρικό, το οποίο θα προβάλλεται τόσο στην νοηματική, όσο και με υποτιτλισμό, ανακοίνωσε το ΡΙΚ.

Σε σημερινή ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει αναρτήσεις ή/και δημοσιεύματα για κατάργηση της νοηματικής, το ΡΙΚ αναφέρει ότι κλήθηκε αρκετές φορές, όπως και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, σε συναντήσεις στην παρουσία οργανώσεων που εκπροσωπούν άτομα με προβλήματα ακοής, με στόχο την παροχή ενημέρωσης αλλά και ψυχαγωγίας, τόσο σε αυτούς που αντιμετωπίζουν το θέμα εκ γενετής, όσο και σε όσους το αντιμετώπισαν σε μεταγενέστερο στάδιο της ζωής τους.

«Ζητούμενο από ομάδες Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ) που δεν γνωρίζουν την νοηματική, ήταν ο υποτιτλισμός του δελτίου ειδήσεων με στόχο την πρόσβαση τους στην ενημέρωση», προσθέτει.

Καθότι, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο ταυτόχρονος υποτιτλισμός του κεντρικού δελτίου δεν είναι ακόμα τεχνολογικά εφικτός για την ελληνική γλώσσα, αποφάσισε όπως επεκτείνει ουσιαστικά το απογευματινό δελτίο των 6 σε μισάωρο, πλήρες και σφαιρικό που θα προβάλλεται τόσο στην νοηματική, όσο και με υποτιτλισμό.

Σημειώνει πως «το εν λόγω δελτίο δεν θα υστερεί σε ενημέρωση σε σχέση με αυτό των 8, ενώ αυτή η κίνηση καλύπτει και τις δύο προαναφερθείσες ομάδες ΑμΕΑ».

Τέλος το ΡΙΚ αναφέρει πως «υποτιτλίζει και τις σειρές μυθοπλασίας που παράγει με στόχο ακριβώς την παροχή πρόσβασης σε αυτές τις ομάδες των συμπατριωτών μας».

Μας έχεις Like στο Facebook ;