«Απαράδεκτα» τα πόσα για τις αποζημιώσεις στην υπόθεση Αστρασόλ

Ως εξόχως χαμηλά και απαράδεκτα χαρακτηρίζει η Επιτροπή των Καρκινοπαθών Θυμάτων του εργοστασίου Αστρασόλ, τα ποσά που επιδικάστηκαν χθες ως αποζημιώσεις σε τρεις αγωγές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το δικαστήριο επιδίκασε μόνο 100 χιλ. ευρώ για παιδί το οποίο διαγνώστηκε με λευχαιμία στην ηλικία των 5 ετών, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πηγαινοέρχεται για χρόνια.

Σημειώνεται μάλιστα ότι το παιδί έχει υποστεί και μυοκαρδίτιδα, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένο από το 2010 να πηγαίνει μια φορά το χρόνο στην Αμερική για εξετάσεις.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι το ποσό το οποίο επιδίκασε το δικαστήριο για το παιδί «είναι ευτελές για την περίπτωση αυτή, συγκριτικά με άλλες αποζημιώσεις που δίνονται είτε σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα ή άλλες περιπτώσεις τραυμάτων, οπωσδήποτε σε περιπτώσεις πιο ασήμαντες σε σχέση με την παρούσα».

Σημειώνεται επίσης ότι το ίδιο ισχύει σε σχέση με τα ποσά που επιδικάστηκαν στις άλλες δύο αγωγές, δηλαδή 50 χιλ. ευρώ, 70 χιλ. ευρώ και 40 χιλ. ευρώ, τα οποία «χαρακτηρίζονται ως εξόχως χαμηλά και απαράδεκτα για λόγους που δεν αντιλήφθηκαν οι διάδικοι».

Η Επιτροπή εκφράζει «τη μεγάλη απογοήτευσή της για την προσέγγιση του Δικαστηρίου, το οποίο γνώριζε τις φρικτές συνθήκες και το μεγάλο χρονικό διάστημα που τα εν λόγω θύματα υπέφεραν από τις εν λόγω εκπομπές διχλωρομεθανίου και το φρικτό μαρτύριο της κατάληξης του καρκίνου στο σώμα τους λόγω των παράνομων ενεργειών των εναγομένων».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.