Απαράδεκτες εικόνες στη Λάρνακα – Ασυνείδητοι ρυπαίνουν τις Αλυκές (Φώτος)

Οι πρώτες βροχές έφεραν τα φλαμίνγκο στις Αλυκές και η γη πρασίνισε, αλλά οι ασυνείδητοι συνεχίζουν να ρυπαίνουν με στερεά απόβλητα το βιότοπο, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας.

Διάφορα άχρηστα αντικείμενα όπως παλιά έπιπλα, γλάστρες φυτών και κλαδέματα πετάχτηκαν στις παρυφές της Αλυκής (περιοχή Τεκκέ, παλιού σκοπευτηρίου και αλλού).

Στην ανακοίνωση του που συνοδεύεται με σχετικές φωτογραφίες από το σημείο, ο Δήμος Λάρνακας, υπενθυμίζει ότι υπάρχει Πράσινο Σημείο στο Δήμο και δέχεται δωρεάν τέτοια υλικά.

«Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας, μια μειοψηφία πολιτών να ρυπαίνουν τον πανέμορφο υγροβιότοπο της πόλης μας. Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» τονίζει

ο Δήμος Λάρνακας στην ανακοίνωση του και προειδοποιεί αυτούς που παρανομούν ότι σύμφωνα με τους Περί Αποβλήτων Νόμους 2011 – 2016, η παράνομη απόρριψη στερεών αποβλήτων τιμωρείται με εξώδικο πρόστιμο €200 για φυσικά πρόσωπα και €500 για Νομικά Πρόσωπα/ Εταιρείες. Οι έλεγχοι στην περιοχή θα συνεχιστούν για εντοπισμό των παρανομούντων.

* Το Πράσινο Σημείο του Δήμου Λάρνακας λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) συμπεριλαμβανομένου του σαββατοκύριακου από τις 7.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ. και βρίσκεται στην οδό Βασίλη Μιχαηλίδη (απέναντι από την Τεχνική Σχολή Αγ. Λαζάρου).

Ripansilarnaka 1 Scaled Ripansilarnaka 2 Scaled

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.