Απαράδεκτες πρακτικές από την Αλταμίρα καταγγέλλουν δανειολήπτες

Έλα στο Google News

Απαράδεκτες πρακτικές από πλευράς της εταιρείας Altamira σχετικά με τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων καταγγέλλουν δανειολήπτες. 

Το βασικό πρόβλημα, όπως ανέφερε στην Χαραυγή εκπρόσωπος δανειοληπτών, είναι η άρνηση της εταιρείας να συζητήσει βιώσιμες αναδιαρθρώσεις μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων αφήνοντας έτσι εκτεθειμένους δανειολήπτες.

Η Altamira Asset Management Cyprus Ltd, φέρεται να χρησιμοποιεί αυτή την πρακτική απέναντι σε δανειολήπτες με περισσότερα τού ενός μη εξυπηρετούμενα δάνεια οι οποίοι έχουν προσφύγει στο σχέδιο Εστία για ένα εκ των δανείων αυτών.

Όπως ανέφερε στην «Χ» δικηγόρος ο οποίος χειρίζεται υποθέσεις μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων με την Altamira, η εταιρεία επικαλείται την προσφυγή των εν λόγω πελατών στο Εστία για να αιτιολογήσει την άρνησή της να συνεργαστεί για αναδιαρθρώσεις στις υπόλοιπες χορηγήσεις.

Αποτέλεσμα τούτου, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είναι οι δανειολήπτες να παραμένουν εκτεθειμένοι για τα δάνεια αυτά ενώ οι ίδιοι προτείνουν αναδιαρθρώσεις που όμως απορρίπτει η Αλταμίρα η οποία, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι οι προτάσεις αυτών των δανειοληπτών για αναδιαρθρώσεις γίνονται για να κερδίσουν χρόνο και να καθυστερήσει η λήψη μέτρων εναντίον τους.

Τάσος Περδίος

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.