Την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα σχολιάζει και σήμερα ο τουρκοκυπριακός Τύπος.

Η εφημερίδα Γενί Ντουζέν επικεντρώνεται στο γεγονός πως ο Ερντογάν μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο Αζερμπαϊτζάν πέταξε απευθείας προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, χωρίς να πραγματοποιηθεί ενδιάμεση στάση στην Τουρκία.
Παράλληλα, σχολιάζεται πως αυτή η «επίσημη επίσκεψη» ήταν η πιο σύντομη που πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς δεν διήρκησε παραπάνω από τέσσερις ώρες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, επίσης, δεν συναντήθηκε με το κόμμα της «αντιπολίτευσης» Κόμμα Εθνικής Ενότητας, αν και ο Πρόεδρος του Χουσείν Όζγκιουργκιουν φέρεται να ήταν από τους πρώτους ανάμεσα στο πλήθος που τον υποδέχτηκε στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου.

Η εφημερίδα Χαλκίν Σεσί στο σημερινό της δημοσίευμα επικεντρώνει την προσοχή της στις οικονομικού τύπου συνομιλίες μεταξύ Ερντογάν και Τουρκοκύπριου ηγέτη, που αφορούσαν κυρίως τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν πρόσφατα στον ηλεκτρισμό, αλλά και στα επόμενα βήματα της οικονομικού τύπου συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας- ψευδοκράτους.

Η εφημερίδα Χαβαντίς προβάλλει σχόλια και αξιολογήσεις του ακαδημαϊκού Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ο οποίος αναφέρει πως οι δηλώσεις Ερντογάν αρκέστηκαν στο να ενοχοποιήσουν την άλλη πλευρά, αλλά και πως με την έλευση της απεσταλμένης των Ηνωμένων Εθνών ανοίγει ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό. Ο επίσης ακαδημαϊκός Γιουτζέλ Βουράλ αναφέρει πως στις δηλώσεις Ερντογάν περιλαμβάνονται λανθασμένα στοιχεία που αφορούν στην ελληνοκυπριακή.