Απέφυγε να απαντήσει ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες για την συνάντηση με Ερντογάν για Ουκρανικό σε συνάρτηση με την εισβολή στην Κύπρο

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τα εμπλεκόμενα μέρη προσπαθώντας να υπάρξει επίλυση του προβλήματος στην Κύπρο, δήλωσε την Τρίτη ο Αναπληρωτή Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ.

Είχε ρωτηθεί για  συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Τούρκο Πρόεδρο και κατά πόσο ο ΓΓ συζήτησε με τον Πρόεδρο Ερντογάν για να επιστήσει την προσοχή του στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι εισβολέας της Κύπρου από το 1974, με 200 χιλιάδες πρόσφυγες, την ώρα που η επίσκεψη του αφορούσε έναν άλλο εισβολέα, τη Ρωσία.

«Δώσαμε μια λεπτομερή ανακοίνωση της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα με τον Πρόεδρο Ερντογάν και θα ήθελα απλώς να σε παραπέμψω στις λεπτομέρειες αυτής της ανακοίνωσης», ανέφερε.

«Όσον αφορά τη θέση μας για την Κύπρο, αυτή είναι γνωστή και, όπως γνωρίζετε, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τα εμπλεκόμενα μέρη, προσπαθώντας να υπάρξει επίλυση του προβλήματος στην Κύπρο. Αυτά είναι όσα θα έπρεπε να πω για αυτό το θέμα» είπε ο κ. Χακ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.