Απειλές και βρισιές κατά εκπαιδευτικών για τα μέτρα – «Αίσχος και ντροπή…»

Απειλές ακόμη και για σωματική βία, σημειώθηκαν εναντίον εκπαιδευτικών με αφορμή τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei



Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, σημείωσε ότι σημειώθηκαν περιστατικά σε διάφορες επαρχίας, με γονείς να προχωρούν σε απειλές εναντίων εκπαιδευτικών.

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Χαραλάμπους:

«Αίσχος και ντροπή για κάποιους που θέλουν να ονομάζονται γονείς που ενδιαφέρονται δήθεν για την υγεία και το καλό των παιδιών τους.

Έχουμε ενημερωθεί ως ΠΟΕΔ ότι μεμονωμένοι γονείς και μικρές ομάδες γονιών σε διάφορα σχολεία, διαφόρων Επαρχιών, προβαίνουν δυστυχώς σε απαράδεκτες ενέργειες και ακρότητες σε βάρος εκπαιδευτικών για το καλό των παιδιών τους!!! Συγκεκριμένα έχουν επιτεθεί ή/και έχουν απειλήσει διευθύνσεις σχολείων και εκπαιδευτικούς με βρισιές και χρήση σωματικής βίας!!!

Καλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων όπου παρατηρουνται ακραίες συμπεριφορές να ειδοποιούν άμεσα την αστυνομία, η οποία οφείλει άμεσα να ανταποκρίνεται.

Η ΠΟΕΔ θα παράσχει και νομική βοήθεια προς τους συναδέλφους εκεί και όπου απαιτείται. Θα εξεταστεί επίσης γενικότερα η κατάσταση και θα ληφθούν όσα μέτρα χρειάζονται για να προστατεύουν οι εκπαιδευτικοί και η ομαλή λειτουργία των σχολείων μας από τους ανεύθυνους, οι οποίοι θεωρούν ότι επειδή διαφωνούν με αποφάσεις της Κυβέρνησης, έχουν δικαίωμα να βρίζουν, να απειλούν και να επιχειρούν να χτυπήσουν εκπαιδευτικούς.

Όλοι αυτοί που ενεργούν με αυτό τον τρόπο μπροστά μάλιστα στα παιδιά τους, δήθεν για το καλό τους, πρέπει να ντρέπονται και δεν πρόκειται να τους ανεχθούμε ούτε εμείς ούτε η κοινωνία γενικότερα. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το Δημόσιο Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά από τις ακρότητες αυτής της μειοψηφίας ευτυχώς.

Ευχαριστούμε την τεράστια πλειοψηφία των γονιών, οι οποίοι είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με τα όποια μέτρα, έχουν συμπεριφερθει υπεύθυνα, πολιτισμένα και με σεβασμό στους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους».

*Φωτογραφία αρχείου
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.