Απείλησε ότι θα σκότωνε την Αφρικανή – Υπό τετραήμερη κράτηση ο 43χρονος

Ο 43χρονος επιτέθηκε στην Αφρικανή με φοβερές ρατσιστικές εκφράσεις για την εθνική της καταγωγή, φωνάζοντας επίσης στα αγγλικά «αυτή είναι η χώρα μου και θα κάνω ό,τι θέλω»

Υπό τετραήμερη κράτηση τέθηκε ο 43χρονος από τη Λάρνακα ο οποίος συνελήφθη μετά τη ρατσιστική επίθεση εναντίον 29χρονης Αφρικανής την ώρα που αυτή κρατούσε το βρέφος της.

Ο ύποπτος βρέθηκε με χειροπέδες μετά τη δημοσίευση του φοβερού βίντεο που συγκλόνισε χθες το παγκύπριο και σήμερα οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης προφυλάκισης.

Το θετικό είναι ότι εναντίον του εξετάζεται και υπόθεση άσκησης ρατσιστικής βίας εκτός από την κοινή επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης. Συγκεκριμένα, τα αδικήματα τα οποία εξετάζονται πηγάζουν από τον περί καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας Νόμο, ενώ διερευνώνται επίσης αδικήματα επίθεσης με πρόκληση σωματικής βλάβης, απειλής και δημόσιας εξύβρισης.


Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, όντως όλα ξεκίνησαν από την αγορά παλιού αυτοκινήτου μάρκας ΒMW που έκανε η 29χρονη από τον ύποπτο την περασμένη βδομάδα έναντι 900 ευρώ.

Αφού παρέλαβε το όχημα, η κοπέλα το μετέφερε σε μηχανικό αυτοκινήτων στο Παραλίμνι ο οποίος την ενημέρωσε ότι είχε πολλά μηχανικά προβλήματα.

Κατόπιν τούτου, η παραπονούμενη επέστρεψε στον ύποπτο και ζήτησε πίσω τα χρήματά της για να του δώσει πίσω το αυτοκίνητο.

Στο σημείο εκείνο, όπως επιβεβαιώνεται, ο 43χρονος της επιτέθηκε με φοβερές ρατσιστικές εκφράσεις για την εθνική της καταγωγή φωνάζοντας επίσης στα αγγλικά «αυτή είναι η χώρα μου και θα κάνω ό,τι θέλω».


Στη συνέχεια, άρχισε να την κτυπά όπως φάνηκε στο βίντεο ενώ εκείνη κρατούσε το 11μηνο βρέφος της.

Σύμφωνα δε με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, ο ύποπτος απείλησε να σκοτώσει την 29χρονη αν δεν αποχωρούσε από το μέρος, ενώ φέρεται να απείλησε και το πρόσωπο που βιντεογραφούσε τη σκηνή ότι επίσης θα τη σκότωνε.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.