Απέκοψαν λεμονόκηπο από δημοτικό σχολείο ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από πολίτες

Αντιδράσεις και θλίψη προκάλεσε σε μαθητές δημοτικού σχολείου και πολιτών στη Λάρνακα, η αποκοπή λεμονόκηπου εντός του περιβόλου του σχολείου.


Το περιστατικό έγινε πριν πέντε μέρες στο δημοτικό σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από γονείς και κατοίκους της περιοχής αφού ξύπνησαν για να δουν «σφαγιασμένο» τον λεμονόκηπο που χρονολογείται πριν δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε κλάδεμα συγκεκριμένων δέντρων στο σχολείο μετά από περιστατικό τραυματισμού μαθήτριας όταν κλαδί από άλλο δέντρο έπεσε και την τραυμάτισε ελαφρά στον ώμο.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, έπρεπε να ειδοποιηθεί αρχικά η Σχολική Εφορεία προκειμένου να δοθεί εντολή για αποκοπή κλαδιών και συντήρηση των δέντρων ωστόσο αυτό δεν έγινε με τη Διεύθυνση του σχολείου να καλεί το δασονομείο απευθείας.


Σύμφωνα με τον κ. Πέτρο Χρυσοστόμου, Προέδρου της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας, η Εφορεία δεν ενημερώθηκε πριν την απόφαση της Διεύθυνσης αλλά κλήθηκε μετά τις αντιδράσεις στο σχολείο προκειμένου να τύχει ενημέρωσης.

Σε αυτή τη συνάντηση, η Εφορεία ενημερώθηκε για το περιστατικό και ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση πως ο λειτουργός του δασονομείου που κλήθηκε στο σημείο, αφού κλάδεψε τα δέντρα που έχρηζαν κλαδέματος, εξέτασε και τον λεμονόκηπο που ήταν σε περιφραγμένο χώρο και διαπίστωσε πως είχαν προσβληθεί από κορυφοξήρα, μια μεταδοτική ασθένεια που επηρεάζει τα εσπεριδοειδή.

Μάλιστα όπως μας λέχθηκε, ήδη κάποια δέντρα ήταν σε προχωρημένη ξηρασία και κρίθηκε απαραίτητο να αποκοπούν όλα ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 10.


Σύμφωνα με τον κ. Χρυστοστόμου, η σχολική Εφορεία θα κινηθεί σε συνεργασία με το δασονομείο προκειμένου να γίνει δεντροφύτευση στο χώρο.

Το περιστατικό σκόρπισε θλίψη και θυμό στους κατοίκους της περιοχής αφού ήρθε μόνο μερικές ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακα/Λεμεσό όπου κατέκαυσε δεκάδες χιλιόμετρα δάσους.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.