Απέναντι σε Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη, ο υποψήφιος για προοδευτική αλλαγή

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Το Προεδρικό και η Πινδάρου ξεκίνησαν το «ξεκαθάρισμα» από θέσεις κλειδιά αξιωματούχων που εξέφρασαν απροθυμία να στηρίζουν δημόσια τον Αβέρωφ. Ο Βασίλης Πάλμας αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, αφού επέλεξε να στηρίξει τον δεύτερο συναγερμικό υποψήφιο, Νίκο Χριστοδουλίδη. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι όσοι δεν στηρίζουν Αβέρωφ θα πάρουν το δρόμο της αναγκαστικής παραίτησης, είτε από το Προεδρικό, είτε από διάφορα υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες, όπου είχαν βολευτεί.

Ο κ. Χριστοδουλίδης έφυγε από την κυβέρνηση όχι γιατί διαφωνούσε με τις πολιτικές της, αλλά γιατί έχει τη φιλοδοξία να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.  Ωστόσο δεν μπορεί ο κ. Χριστοδουλίδης για εννέα ολόκληρα χρόνια να… κολυμπά στην κολυμβήθρα του Νίκου Αναστασιάδη και τώρα να αποφάσισε να «αλείψει» την υποψηφιότητά του και να την στείλει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να βγει «ανεξάρτητη»!  Ο κ. Χριστοδουλίδης δεν έχει διαφορετικές θέσεις και ιδεολογία από τον κ. Αβέρωφ. Άλλωστε το δήλωσε και ο ίδιος ότι είναι από τα μαθητικά του χρόνια συναγερμικός. Ούτε ο κ. Χριστοδουλίδης ούτε και ο κ. Αβέρωφ μπορούν να μιλούν για αλλαγή. Είναι συνεχιστές της διεφθαρμένης κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Ο κυπριακός λαός δεν αντέχει άλλα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ.  Το ΑΚΕΛ, αφουγκραζόμενο την ανάγκη για προοδευτική αλλαγή, ξεκίνησε χθες το Σάββατο σε ολοήμερη συνεδρία του στην Κ.Ε. του κόμματος τις πρώτες συζητήσεις και τον προβληματισμό για τις προεδρικές εκλογές. Θα συνεχίσει να έχει επαφές με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός από το ΕΛΑΜ. Όσοι υποδεικνύουν τι θα κάνει ή δεν θα κάνει το ΑΚΕΛ, είτε θέλουν να επιβάλουν υποψηφιότητες ή να «θάψουν» υποψηφίους, προφανώς στόχος τους είναι να προκαλέσουν προβλήματα. Το ΑΚΕΛ κλείνει τα αυτιά σε εκείνους που βάζουν είτε τις προσωπικές τους φιλοδοξίες είτε άλλες αλλότριες σκοπιμότητες πάνω από τον κοινό στόχο για την προοδευτική αλλαγή. Το ΑΚΕΛ με διαφάνεια, πίστη και αλληλοσεβασμό συνεχίζει τις επαφές του με τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με στόχο να εξευρεθούν προγραμματικές συγκλίσεις και κοινός υποψήφιος που θα είναι ο φορέας της προοδευτικής αλλαγής.  Το ΑΚΕΛ θα πάρει τις αποφάσεις του συλλογικά και στο σπίτι του, με διαφάνεια και συλλογικότητα, θέτοντας ακόμη μια φορά το εθνικό συμφέρον και τον τόπο πάνω από το κομματικό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.