Απεργία δεσμοφυλάκων: Ενδεχόμενο πρόβλημα με την ασφάλεια των Κεντρικών Φυλακών

«Η Aστυνομία θα κληθεί να περιφρουρήσει τις φυλακές σε περίπτωση που όλοι οι δεσμοφύλακες θα πάρουν μέρος στα απεργιακά μέτρα»

Σοβαρές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις που αφορούν την ασφάλεια των Κεντρικών Φυλακών μετά την χθεσινή απόφαση του κλάδου δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία από την προσεχή Πέμπτη 6 Οκτωβρίου από τις 07:00  μέχρι τις 07:00 του Σαββάτου.

Σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει απογοήτευση για το γεγονός ότι η Επίσημη Πλευρά δεν έχει υποβάλει ακόμα τις προτάσεις της για τα αιτήματα των δεσμοφυλάκων στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Μετά την εξαγγελία των απεργιακών μέτρων από τους δεσμοφύλακες της ΠΑΣΥΔΥ και με δεδομένη τη συνεχιζόμενη απεργία από μέρους των δεσμοφυλάκων της συντεχνίας Ισότητα, αναμένεται να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα και κενό στην ασφάλεια των Φυλακών.

Ο εκπρόσωπος της Aστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ερωτηθείς σχετικά χθες από τον ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι η Aστυνομία θα κληθεί να περιφρουρήσει τις φυλακές σε περίπτωση που όλοι οι δεσμοφύλακες θα πάρουν μέρος στα απεργιακά μέτρα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy