Απέρριψε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ τη θέση Τατάρ περί λύσης δύο κρατών

Number 10 Downing Street is the headquarters and London residence of the Prime Minister of the United Kingdom.

Την πάγια θέση της βρετανικής κυβέρνησης υπέρ λύσης του Κυπριακού εντός του διεθνώς συμφωνηθέντος πλαισίου επανέλαβε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, απαντώντας σε ερώτημα για την πρόταση του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ περί «λύσης δύο κρατών».

Κατά την ενημέρωση ξένων δημοσιογράφων το απόγευμα της Πέμπτης, η εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στο Λονδίνο με στόχο να προωθήσει τη θέση του, αλλά και το αίτημα για απευθείας πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και κατεχόμενων.

Επιβεβαιώνοντας τη βρετανική θέση, η εκπρόσωπος εξέφρασε τη στήριξη του Λονδίνου στην προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για εύρεση μιας λύσης στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, προσθέτοντας ότι ελπίζει σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα απευθείας πτήσεων, η εκπρόσωπος ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι αυτό θα ήταν ενάντιο στις διεθνείς συμβάσεις και ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο από τη βρετανική κυβέρνηση.

Σε άλλη ερώτηση η αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ επανέλαβε πως η βρετανική θέση επί του Κυπριακού παραμένει αμετάβλητη, σχολιάζοντας ότι η θέση αυτή δεν μεταφέρθηκε στον κ. Τατάρ κατά την τρέχουσα επίσκεψή του διότι πρόκειται για «ιδιωτική» επίσκεψη και δεν υπήρξε επαφή του με μέλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy