Απέσπασε 24,730 ευρώ από 57χρονη το 2018 – Συνελήφθη στην Ισπανία 55χρονος

Διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 55χρονου, ο οποίος συνελήφθη στην Ισπανία και παραδόθηκε στις κυπριακές Αρχές, σε σχέση με υπόθεση διαδικτυακής απάτης, σε βάρος 57χρονης, το 2018.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 55χρονος φέρεται να επικοινωνούσε με την παραπονούμενη, μέσω εφαρμογής γνωριμιών και με διάφορες προφάσεις να της απέσπασε χρηματικό ποσό 24,730 ευρώ, το οποίο έλαβε μέσω εμβασμάτων, σε τέσσερις διαφορετικούς λογαριασμούς τραπεζών της Ισπανίας.


Με τη συμβολή των ισπανικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι κάτοχος του ενός από τους τέσσερις λογαριασμούς είναι ο 55χρονος, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη από την Ισπανική Αστυνομία.

Την Πέμπτη οι ισπανικές Αρχές παρέδωσαν τον ύποπτο στην Αστυνομία Κύπρου, μέλη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη του, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ το πρωί οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο διέταξε την πενθήμερη προσωποκράτηση του.

Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειας, που διαπράχτηκαν μεταξύ 10/12/2018 και 04/01/2018.


Με αφορμή την υπόθεση, η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όσον αφορά στα πρόσωπα με τα οποία έρχεται σε επικοινωνία στο διαδίκτυο και ειδικά όταν μιλά με αγνώστους, στους οποίους δεν πρέπει να δείχνει εύκολα εμπιστοσύνη ή να προβαίνει σε οποιανδήποτε πληρωμή.

Η συγκεκριμένη απάτη, γνωστή ως «Romance scam», εντοπίζεται σε διαδικτυακές εφαρμογές γνωριμιών, με τα άγνωστα πρόσωπα να επικοινωνούν με τα υποψήφια θύματα τους και αφού καταφέρουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, ζητούν χρηματικά ποσά, ενώ γίνονται πιο φορτικοί και ζητούν περισσότερα χρήματα όταν υπάρξει ανταπόκριση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.