Απέσπασε πέραν των $168.000 με εξαπάτηση και… απειλή με πιστόλι – Χειροπέδες σε 49χρονο

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 49 ετών, προχώρησε η Αστυνομία, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης, εκβιασμού, απόσπασης χρηματικού ποσού πέραν των 168 χιλιάδων δολαρίων Αμερικής, καθώς και παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου. Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με το ΤΑΕ Αμμοχώστου να διερευνά.


Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία και την καταγγελία που υπέβαλε 39χρονος στην Αστυνομία, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 49χρονος ύποπτος, αφού με διάφορους ισχυρισμούς έπεισε τον παραπονούμενο ότι μπορεί να διευθετήσει την ναύλωση αεροσκάφους, ώστε συνεργάτες του παραπονούμενου να ταξιδέψουν από χώρα του εξωτερικού σε άλλη χώρα, ζήτησε ως πληρωμή, το χρηματικό ποσό των 168,220 δολαρίων.

Μετά την πληρωμή των χρημάτων, μέσω τραπεζικού εμβάσματος, ο ύποπτος με διάφορες προφάσεις ζήτησε από τον 39χρονο επιπρόσθετη πληρωμή του ποσού των 398 χιλιάδων δολαρίων.

Πάντα σύμφωνα με την καταγγελία του 39χρονου, αφού ο ίδιος αρνήθηκε την καταβολή του επιπρόσθετου χρηματικού ποσού, ο 49χρονος ύποπτος, έχοντας στην κατοχή του πιστόλι, εξέφρασε απειλές εναντίον του, με αποτέλεσμα ο 39χρονος να φοβηθεί και να του καταβάλει επιπρόσθετο χρηματικό ποσό.


Εναντίον του 49χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, με το οποίο αυτός συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, από όπου παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για σκοπούς εξετάσεων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.