Απέσυρε την πρόταση για διορισμό Αγαθαγγέλου το ΚΕΒΕ – Για μικροπολιτικές σκοπιμότητες κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΙΣ

Απέσυρε την πρόταση του το ΚΕΒΕ για διορισμό στο ΔΣ του ΟΑΥ του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρου Αγαθαγγέλου, πρόταση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από κοινωνικά και πολιτικά σύνολα.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του ΚΕΒΕ προς τον ΠτΔ, «Το ΚΕΒΕ μελέτησε διεξοδικά σε πολύωρη συνεδρία του το θέμα και ιδιείτερα των προνοιών του Περί ΓΕΣΥ νόμο του 2001 και των τροποποιήσεων αυτού (…) και αποφάσισε όπως ανακαλέσει την εισήγηση για διορισμό ιατρών στο ΔΣ του ΟΑΥ».

Ταυτόχρονα το ΚΕΒΕ αναφέρει πως «Ενόψει της πιο πάνω πρόνοιας του Νόμου εγείρεται θέμα και για τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΥ για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων και καθηκόντων καθότη η σύζηγος του είναι παροχέας υπηρεσιών υγείας στο ΓεΣΥ».

Αυτούσια η επιστολή του ΚΕΒΕ: 

Fyr6M5Nwqaaef4U

Έντονη αντίδραση από Αγαθαγγέλου

Με επιστολή του προς τον Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, πρόεδρο του ΚΕΒΕ, ο Πέτρος Αγαθαγγέλου αναφέρει πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί ενώ ταυτόχρονα τον καλεί να αναλάβει την ευθύνη της ανάκλησης του διορισμού του και να δημοσιοποιήσει του λόγους πίσω από τη απόφαση.

Ταυτόχρονα κάνει λόγο για λαϊκισμό και μικροπολιτικές σκοπιμότητες προσθέτοντας πως «την επιστημονική αξία και το κοινωνικό κύρος του ιατρού επιστήμονα θα τη προστατεύσω ακόμα και με προσωπικό κόστος».

Capture 10

Σε συνέχεια της ανοιχτής τηλεφωνικής επικοινωνίας που δέχτηκα από εσάς, ενώπιον των της επιτροπής σας, σας ενημερώνω ως Πρόεδρος του θεσμού που εκπροσωπώ ότι δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ.

Εφόσον αποφασίσατε ως ΚΕΒΕ να ανακαλέσετε την απόφαση σας να εκπροσωπήσω τον θεσμό στο Δ.Σ. του ΟΑΥ οφείλετε να αναλάβετε την ευθύνη της ανάκλησης του διορισμού μου και να δημοσιοποιήσετε επίσημα τους λόγους της απόφασης σας.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας προς το πρόσωπο μου αλλά και σεβασμού στο κύρος του θεσμού (ιατρική κοινότητα) που εκπροσωπώ και δεν πρόκειται να προδώσω και να υποταχθώ στους λαϊκισμούς και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο αγώνας για την θεσμοθέτηση της εκπροσώπησης του ΠΙΣ και της ιατρικής κοινότητας συνεχίζεται.

Ο υγιής πνεύμονας του ΓεΣΥ είναι και θα παραμείνει η ιατρική κοινότητα.

Την επιστημονική αξία και το κοινωνικό κύρος του ιατρού επιστήμονα θα τη προστατεύσω ακόμα και με προσωπικό κόστος.

Έχουμε ως προστατευτική ασπίδα το Ιπποκρατικό ήθος.

Ο αγώνας για ποιοτική υγεία στον ασθενή, η προστασία της συνεισφοράς του φορολογούμενου πολίτη, η διασφάλιση εποπτικού ελέγχου και διαφάνειας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και πράξεων εντός του συστήματος, ο σεβασμός στον ασθενή και η διασφάλισή της επιστημονικής αξιοπρέπειας στον γιατρό, μακριά από σκοπιμότητες, αποτελούν την πάγια αποστολή του ΠΙΣ, την οποία οφείλω να προστατεύσω.

Δεν θα επιτρέψω την άλωση του θεσμού και των γιατρών που εκπροσωπώ από φαινόμενα επικοινωνιακής τακτικής και υπονόμευσης.
Δεν θα επιτραπεί η όποια εκμετάλλευση της ιατρική κοινότητας.
εν θα επιστρέψω την πολιτικοποίηση στην ευρύτερη της έννοια, του τομέα της υγείας.

Οι αλήθειες που ενοχλούν, είναι υπεράνω των ψεμάτων και συκοφαντιών που προφανώς κάποιους βολεύουν.

Η ιατρική επιστήμη τυγχάνει σεβασμού και η αποστολή της δεν υποτάσσεται και δεν αλλοιώνεται σε παρασκηνιακούς μηχανισμούς.

Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου

296394001 424462509624564 8274901548011255754 N 1 295491370 751403556200302 2455709134576111233 N 1

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.