Απέτυχε το Κίεβο να αντεπιτεθεί στην περιοχή του Ζαπορόζιε, λέει ο Ρώσος ΥΠΑΜ

Ukrainian soldiers fire a cannon near Bakhmut, an eastern city where fierce battles against Russian forces have been taking place, in the Donetsk region, Ukraine, Friday, May 12, 2023. (AP Photo/Libkos)

Για μεγάλες απώλειες και αποτυχημένη απόπειρα του στρατού του Κιέβου να αντεπιτεθεί τη νύχτα στην περιοχή του Ζαπορόζιε έκανε λόγο ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, επιθεωρώντας κέντρο προώθησης τεχνικών στρατιωτικών μέσων στα μέτωπα της Ουκρανίας.

«Στις 1:30 σήμερα τη νύχτα ο αντίπαλος επιχείρησε να διαπεράσει την άμυνά μας στην κατεύθυνση προς Ζαπορόζιε με την 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία που αριθμεί έως 1.500 άνδρες και 150 τεθωρακισμένα οχήματα», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ρωσικές μονάδες εμπροσθοφυλακής και επιτήρησης εντόπισαν έγκαιρα τις δυνάμεις του Κιέβου και «το πυροβολικό, τα αντιαρματικά μέσα και η αεροπορία εξαπέλυσαν προληπτικό πλήγμα» εναντίον του.

Κατά τον Σεργκέι Σοϊγκού, «ο αντίπαλος ανακόπηκε και προς τις τέσσερις κατευθύνσεις και υποχώρησε με βαριές απώλειες», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, το οποίο σημειώνει ότι «ως αποτέλεσμα της δίωρης μάχης οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν 30 άρματα μάχης, έως 350 άτομα σε προσωπικό και 11 οχήματα μάχης πεζικού». Κατά τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία ούτε οι εφεδρικές δυνάμεις του Κιέβου δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους να διατρήσουν την άμυνα της ρωσικής πλευράς.

Επίσης, σύμφωνα με το Ρώσο Υπουργό Άμυνας, κατά τη διάρκεια μιας ημέρας πολεμικών επιχειρήσεων χθες, οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν 945 άτομα σε προσωπικό, 38 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 33 άρματα μάχης, τρεις μονάδες του αυτοκινούμενου εκτοξευτήρα τύπου Krab, 28 οχήματα μάχης πεζικού και άλλα όπλα, όπως μεταδίδει τις δηλώσεις του το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, ο οποίος έχει επικριθεί για σοβαρές ελλείψεις στον ανεφοδιασμό, την επιμελητεία, αλλά και τις τακτικές του ρωσικού στρατού, κάλεσε σε επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης των νέων εξοπλιστικών συστημάτων και της αποστολής τους στις μονάδες στην πρώτη γραμμή των μετώπων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy