Απεβίωσε ασθενής που επιμολύνθηκε μετά από επέμβαση καταρράκτη – Εν αναμονή του πορίσματος

Απεβίωσε ένας από τους οκτώ ασθενείς που είχε επιβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καταρράκτη μετά από ταλαιπωρία που είχε υποστεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της επιμόλυνσης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Μέρα Μεσημέρι, ο πατήρ Ραφαήλ, συγγενής ενός εκ των οκτώ ασθενών, είπε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και είχε χάσει το μάτι του.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ασθενής είχε μεταφερθεί στο σπίτι του ωστόσο χρειάστηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο μετά από επιπλοκές στην υγεία του όπου και απεβίωσε.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση τύφλωσης με καταρράκτη: Στα χέρια του Υπουργού το πόρισμα – Που σκαλώνει η υπόθεση

Το πόρισμα της διερευνητικής επιτροπής που συστάθηκε από το Υπουργείο Υγείας για τους οκτώ ασθενείς, που χειρουργήθηκαν για καταρράκτη και παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές λόγω προσβολής από πολυανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας, ακόμα να δημοσιοποιηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κύπρου Ανδρέας Κοντός, σημειώνοντας ότι αυτό αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν.

Όπως είναι γνωστό, στο τέλος Οκτωβρίου, οι οκτώ ασθενείς, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καταρράκτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία και έτυχαν περίθαλψης και σε δεύτερη ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές λόγω προσβολής από πολυανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας και εισήχθησαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες οικογένειες των ασθενών, προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία εναντίον του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, στο οποίο διενεργήθηκαν οι χειρουργικές επεμβάσεις και το Τμήμα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Λευκωσίας, διερευνά το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας.