Απίστευτες εικόνες από το αεροδρόμιο Λάρνακας – Στοιβαγμένοι οι ταξιδιώτες

Ικανοποιημένοι δήλωσαν Γιολίτη και Καρούσος κατά την «αιφνίδια» επίσκεψη τους στο αεροδρόμιο - Εικόνες χάους και απόλυτου συνωστισμού στο χώρο επιβατών - Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη η Κυβέρνηση

Εικόνες που δεν τιμούν τη χώρα μας και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση και τον Αρμόδιο Υπουργό, έρχονται από το αεροδρόμιο Λάρνακας, εκεί όπου εκατοντάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να συνωστισθούν προκειμένου να περάσουν από τον έλεγχο επιβατών, στο χώρο παραλαβής αποσκευών.

 

300 ατομα απο 2 πτησεις.Μία έξοδος είμαστε σαν σαρδέλλες.Είναι τα νέα μετρα του Αεροδρομιου για τον κωρονοιό

Gepostet von Kokos Panayiotou am Samstag, 1. August 2020

 

Ταξιδιώτρια που ήταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, ανέβασα φωτογραφία στο facebook γράφοντας το παρακάτω κείμενο:

«Πέρασα από 3 αεροδρόμια σήμερα για να καταλήξω σε αυτήν την φωτογραφία του αεροδρομίου, δυστυχώς, της δίκης μου χώρας! Μόνο στο δικό μας αεροδρόμιο υπήρχε αυτή η εικόνα! Μόνο στο δικό μας αεροδρόμιο συγκέντρωσαν τόσο κόσμο από διαφορετικές πτήσεις και χώρες για έλεγχο διαβατηρίων.
Στην πτήση μας υπήρχαν συνεπιβάτες πιλότοι και αεροσυνοδοί, που λογικά τελείωσαν την εργασία τους και επέστεψαν Κύπρο για να ξεκουραστούν, οι οποίοι ήταν και οι ΜΟΝΟΙ που θερμομετρεθηκαν. Όλοι οι υπόλοιποι μπήκαμε σαν τα κοτόπουλα μέσα σε αυτήν την αίθουσα όπου επιβάτες Κυπριακής, Ελληνικής, Ασιατικής και Ευρωπαϊκής καταγωγής ήμασταν όλοι χωμένοι εκει. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, φώναζε γιατί μας συγκέντρωσαν όλους αυτούς σε έναν χώρο εν μέσω πανδημίας και τα λόγια έπεφταν στο πάτωμα. Υπήρχε μόνο ενας νεαρός από το προσωπικό εδάφους μαζί με την νοσηλεύτρια εκεί που μας ενημέρωσαν ότι έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο για το θέμα.
Παρά ταύτα καμία αλλαγή! Εκεί όλοι μαζί, ούτε να προχωρήσουμε μπορούσαμε, ούτε να φύγουμε πίσω. Όλα κλειστά, μια κατεύθυνση, καμία ταχύτητα, μοίρα καταδικασμένη!
20 λεπτά μέσα σε αυτήν την αίθουσα σαν σαρδέλες σε κονσερβοκούτι για να περάσουμε έλεγχο διαβατηρίων!
Δεν υπήρξε καμία αλλαγή – ρύθμιση από το αεροδρόμιο ενόσω βρισκόμουν εκεί, παρά τον κόσμο που φώναξε για την κακή κατάσταση και ζητούσε να έρθει ο υπεύθυνος κάτω να δει τι γίνεται! Αν και το προσωπικό εδάφους επικοινώνησε εκ νέου μπροστά μου με τον υπεύθυνο, αλλαγή ΚΑΜΙΑ!
Αυτή είναι η εικόνα των αεροδρομίων μας κ.Καρούσο! Να πάτε να την δείτε από κοντά και να μπείτε κι εσείς σαν το σακί με τις πατάτες μέσα σε άγνωστο κόσμο να δούμε αν τα πειράματα αυτά έχουν αποτέλεσμα και πιο είναι αυτό!
Μιλάμε για πανδημία!
Μιλάμε για δημόσια υγεία!
Μιλάμε για δικαίωμα στην υγεία!
Μιλάμε για υποχρέωση της κοινωνίας να προστατέψει τους πολίτες της!
Έτος 2020, δεύτερο κύμα πανδημίας!
Δεν συγχωρείται η αμέλεια, ούτε η ανευθυνότητα!
Αυτές οι καταστάσεις χρειάζονται πειθαρχία!
Το κοπάδι το καθοδηγεί ο βοσκός!
Καληνύχτα Κύπρος!»

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 31/07/2020 12:22 το μεσημέρι εν μέσω πανδημίας COVID-19 ❗️Πέρασα από 3 αεροδρόμια σήμερα για…

Gepostet von Demetra Sofroniou am Freitag, 31. Juli 2020

Πήγαν για το θεαθήναι χθες στο αεροδρόμιο

Η φωτογραφία αυτή, τραβήχτηκε λίγο αργότερα αφού ο Υπ. Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, και Υπ. Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, πήγαν…αιφνίδια, στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να επιθεωρήσουν τα μέτρα ασφαλείας και εντόπισαν το συγκεκριμένο πρόβλημα , με τον Γιάννη Καορύσο μάλιστα να αναφέρει πως, το πρόβλημα θα επιλυθεί.

Ο Γιάννης Καρούσος είπε πως στόχος της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθεί κατά πόσον «λειτουργούν τα πρωτόκολλα, εάν ακολουθούνται οι οδηγίες. Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα είναι πιο εντατικοί.

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε ικανοποίηση για όσα είδε στο αεροδρόμιο Λάρνακας και σημείωσε πως «σίγουρα υπάρχουν τομείς και διαδικασίες που χρήζουν βελτίωσης και βλέπουμε τα προβλήματα και τα επιλύουμε. Η Κύπρος αλλά και ο τρόπος που λειτουργούν τα αεροδρόμια της μετά τον κορωνοϊό αποτελούν ένα βέλτιστο παράδειγμα και χώρες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από όλο τον κόσμο επικοινωνούν μαζί μας ζητώντας να μάθουν λεπτομέρειες για τον τρόπο που έχουν δημιουργηθεί οι συγκεκριμένες διαδικασίες, για το Cyprus flight pass και άλλες λεπτομέρειες».

Πρέπει να βεβαιωθούμε συνέχισε ο Υπουργός «ότι μειώνουμε το ρίσκο πως ο κορωνοϊός όσο είναι δυνατόν, δεν θα περάσει από τα αεροδρόμια της Κύπρου και ουσιαστικά είναι η βάση για να καταφέρουμε να αυξήσουμε την επιβατική κίνηση και τον τουρισμό».

Κληθείς να αναφέρει τις αδυναμίες που εντόπισε και τις διαδικασίες που χρίζουν βελτίωσης, εξήγησε πως «πρόκειται για διάφορα θέματα όπως ουρές που σχηματίζονται στον διαβατηριακό έλεγχο για τις οποίες όμως έχει βρεθεί λύση. Επίσης υπήρχαν κάποια θέματα με το Cyprus flight pass για τα οποία ενημερωθήκαμε από τις υπηρεσίες του αεροδρομίου και επιλύθηκαν, ενώ αρκετά προβλήματα που υπήρχαν επιλύθηκαν σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Υγείας».

Οσον αφορά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που θα διενεργούνται στα αεροδρόμια, ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως «από αύριο αυξάνονται στους χίλιους ημερησίως, ενώ όποιος επιβάτης επιθυμεί να κάνει ο ίδιος την ανάλυση με την άφιξη του στην Κύπρο, έχει δικαίωμα να το κάνει και να το πληρώσει. Για μας είναι μια υπηρεσία που οφείλουμε να προσφέρουμε στους επιβάτες ενώ με αυτό τον τρόπο αυξάνεται και ο αριθμός των εργαστηριακών ελέγχων και έχει δοθεί λύση για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το συγκεκριμένο θέμα».

Σε ερώτηση κατά πόσον ανησυχεί από το γεγονός ότι η Βρετανία έχει μεν αναβαθμιστεί σε κατηγορία αλλά ο κορωνοϊός εξακολουθεί να υπάρχει, απάντησε πως «το Σχέδιο Δράσης που υλοποιούμε στηρίζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε χώρας τα οποία αξιολογούνται σε εβδομαδιαία βάση από ειδικούς. Εάν αυτοί ταξινομήσουν μία χώρα σε κατηγορία Β σημαίνει πως τηρεί τα κριτήρια για να μπει στην συγκεκριμένη κατηγορία».

Σε περίπτωση, συνέχισε που τα επιδημιολογικά στοιχεία «συνεχίσουν να βελτιώνονται τότε η χώρα αυτή αναβαθμίζεται σε κατηγορία Α ή αναλόγως υποβαθμίζεται. Συνεχίζουμε να λειτουργούμε το πρωτόκολλο και το Σχέδιο Δράσης με τον ίδιο τρόπο και το μόνο πράγμα που αλλάζει είναι η κατηγοριοποίηση των χωρών» είπε και σημείωσε πως «όσο περισσότερες χώρες ταξινομούνται στην κατηγορία Β και Α, τόσο περισσότερους επιβάτες θα έχουμε και θα αυξάνεται και το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο».

Από την πλευρά της η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «γενικά είναι ικανοποιητική η εικόνα που είδαμε μέσα στο αεροδρόμιο Λάρνακας» και σημείωσε πως η επίσκεψη της πραγματοποιήθηκε για να στείλει «το μήνυμα της μηδενικής ανοχής από την Αστυνομία στη μη τήρηση των Διαταγμάτων».

Πρόσθεσε ότι εντοπίστηκαν «κάποια πολύ μικρά προβλήματα τα οποία θα επιλύσουμε, όμως γενικά η εικόνα σήμερα ήταν ικανοποιητική. Δεν θα εφησυχάσουμε, θα συνεχίσουμε τους ελέγχους για να βεβαιωθούμε ότι η εικόνα θα μείνει ικανοποιητική».

Σε ερώτηση κατά πόσον τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί επηρεάζουν την Αστυνομία στο αεροδρόμιο Λάρνακας ή την διαδικασία που ακολουθείται, η κα. Γιολίτη απάντησε πως «τα σώματα ασφαλείας σίγουρα μπορεί να είναι υποβοηθητικά στο να τηρούνται περισσότερες αποστάσεις εντός του αεροδρομίου. Ωστόσο όσον αφορά τη τήρηση των μέτρων, τη χρήση της μάσκας και τη μη είσοδο εντός του αεροδρομίου μη επιβατικού κοινού, η ανοχή θα είναι μηδενική».