Από 4 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων επιδόματος τέκνου 2021 και μονογονεϊκής οικογένειας

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά μέσω της πύλης ΑΡΙΑΔΝΗ

 

Από τις 4 Οκτωβρίου 2021 οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος τέκνου και επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (ΑΡΙΑΔΝΗ), αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν εύκολα και με ασφάλεια την αίτησή τους μέσω οποιασδήποτε συσκευής με πρόσβαση στο διαδίκτυο, οποιαδήποτε ώρα και μέρα επιθυμούν, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στην ΑΡΙΑΔΝΗ και η ταυτοποίηση του προφίλ των πολιτών σε εξουσιοδοτημένα κέντρα ή μέσω i-banking.

Διευκρινίζεται ακόμα ότι, για σκοπούς εξέτασης της αίτησης, είναι υποχρεωτικό για τις οικογένειες που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση να συμπληρωθεί και να αποσταλεί στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας το Έντυπο Εξουσιοδότησης σε πρωτότυπη και έντυπη μορφή. Υπενθυμίζεται ότι όσοι είχαν καταστεί δικαιούχοι των πιο πάνω επιδομάτων για το έτος 2020, δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το έτος 2021.

Το έργο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της αναβάθμισης και αυτοματοποίησης των υπηρεσιών του Υπ. Εργασίας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική αίτηση Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας μπορεί το κοινό να επικοινωνήσει μέσω ιστοσελίδας: http://www.mlsi.gov.cy ή στο τηλέφωνο: 22804000, email: [email protected] και φαξ: 22668049.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.