Από αύριο οι αιτήσεις για τις Παγκύπριες Εξετάσεις

Από αύριο μέχρι τις 2 Μαρτίου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όσοι θα συμμετάσχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, η προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Τέρψα Κωνσταντινίδου ανέφερε ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας, η Υπηρεσία θα επιτρέψει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις την εκπρόθεσμη υποβολή μέχρι τις 6 Μαρτίου και ώρα 3:00 μμ, κατόπιν υποβολής πλήρως αιτιολογημένου αιτήματος από τον υποψήφιο στην Προϊστάμενη της Υπηρεσίας.

Η υποβολή ή τροποποίηση των εγκεκριμένων αιτήσεων θα γίνεται στα γραφεία της Υπηρεσίας Εξετάσεων, από τον ίδιο τον υποψήφιο ή άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο.


Οι τελειόφοιτοι μαθητές Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης θα υποβάλουν την αίτησή τους στο Κέντρο Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ) του Σχολείου τους.

Όλοι οι τελειόφοιτοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση για σκοπούς απόλυσης, ακόμη κι αν δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις κατατακτήριες για τα Πανεπιστήμια.

Κατά την προσέλευσή τους στο ΚΣΑ, οι υποψήφιοι που είναι Κύπριοι υπήκοοι πρέπει να παρουσιάζουν Κυπριακή ταυτότητα και απόδειξη πληρωμής των τελών συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις (εκτός και αν παρακάθονται μόνο για απόλυση).


Τα τέλη είναι €25.00 για κάθε εξεταζόμενο μάθημα πρόσβασης και για την εξέταση της Πρακτικής Δοκιμασίας το τέλος ανέρχεται στα €50.00.

Επίσης, οι απόφοιτοι προηγούμενων χρόνων, τελειόφοιτοι Ιδιωτικών Σχολείων, Δημόσιων Εσπερινών Λυκείων και Δημόσιων Εσπερινών Τεχνικών Σχολών θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ταχυδρομικώς τις ίδιες ημερομηνίες.

Κατά την αποστολή της αίτησής τους, οι υποψήφιοι που είναι Κύπριοι υπήκοοι, θα πρέπει να επισυνάψουν αντίγραφο και των δύο όψεων της Κυπριακής ταυτότητας του υποψηφίου, τραπεζική επιταγή (όχι προσωπική) με το ανάλογο ποσό για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις (εκτός κι αν είναι μόνο για σκοπούς απόλυσης).


Έντυπες Αιτήσεις για συμμετοχή στις Παγκύπριες θα διατίθενται από την Υπηρεσία Εξετάσεων, τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας, τα Δημόσια Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων. Επίσης όλες οι πληροφορίες δημοσιεύονται στον Οδηγό Παγκύπριων Εξετάσεων 2017.

Γιώργια Ερωτοκρίτου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.