Κάμερες Τροχαίας: Από χθες η περίοδος χάριτος έληξε και άρχισαν καταγράφουν παραβάσεις

Από χθες η περίοδος χάριτος έληξε και οι κάμερες της τροχαίας καταγράφουν παραβάσεις.

Το νέο σύστημα φωτοεπισήμανσης, λειτουργεί με τέσσερις σταθερές κάμερες στη διασταύρωση Δημοσθένη Σεβέρη με Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία και τέσσερις κινητές που τοποθετούνται κυρίως σε κατοικημένες περιοχές και δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Το εξώδικο για παραβίαση της γραμμής στάσης ανέρχεται στα 25 ευρώ, για παραβίαση του σηματοδότη στα 300, ενώ για ταχύτητα κυμαίνεται από 30 μέχρι 375 ευρώ.

Όταν οι κάμερες τσακώσουν οδηγό να παρανομεί, τότε το σύστημα μπορεί να καταγράφει κι άλλες παραβάσεις, όπως η μή χρήση της ζώνης ασφάλειας, μή χρήση κράνους από μοτοσικλετιστές και οδήγηση με μή ελεύθερα χέρια (κινητό τηλέφωνο ή άλλο αντικείμενο).

Το εξώδικο θα αποστέλλεται συστημένο μέσω του ταχυδρομείου στον ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος θα έχει πρόσβαση σε φωτογραφία που θα απεικονίζει την παρανομία που διέπραξε. Αν δεν εντοπίζεται ο ιδιοκτήτης η επίδοση θα γίνεται από επιδότη ή την Αστυνομία.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν ήταν ο οδηγός του οχήματος θα έχει την υποχρέωση να δηλώσει στην Αστυνομία, την ταυτότητα του οδηγού, εντός 15 ημερών.

Το εξώδικό πρέπει να πληρώνεται εντός 30 ημερών διαφορετικά το ποσό θα αυξάνεται κατά το ήμισυ και μπορεί να πληρωθεί εντός 45 ημερών. Μετά τις 45 μέρες η υπόθεση θα παραπέμπεται στο Δικαστήριο.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.