Από προσφυγικό συνοικισμό ξεκίνησε η προεκλογική του Ανδρέα Μαυρογιάννη

Ψηλά στις προτεραιότητες το Κυπριακό και έμφαση στα καυτά ζητήματα της οικονομίας

 

Ιδιαίτερη σημειολογία εξέπεμψε η εκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου Προέδρου Ανδρέα Μαυρογιάννη αφού έγινε σε προσφυγικό συνοικισμό, στέλνοντας δυνατά το μήνυμα τόσο για τη στήριξη του προσφυγικού κόσμου, όσο και για αγώνα, λύση και επανένωση της πατρίδας μας.

Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενώπιον ακροατηρίου από πρόσφυγες, στο συνοικισμό Τσιακκιλερού στη Λάρνακα, με τον υποψήφιο να στέλνει έτσι το μήνυμα ότι πρώτιστη προτεραιότητα παραμένει η λύση του Κυπριακού εντός παραμέτρων που διασφαλίζουν την επανένωση του τόπου και του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος μίλησε και για την εσωτερική διακυβέρνηση με έμφαση σε ζητήματα οικονομίας, αλλά η επιλογή του χώρου και του ακροατηρίου είχε έντονα συμβολικό χαρακτήρα. «Θα αγωνιστώ για να επιστρέψουμε στην Αμμόχωστο, για να θέσουμε τέρμα στην κατοχή της πατρίδας μας», είπε από το βήμα προεκλογικής συγκέντρωσης του ΑΚΕΛ στον προσφυγικό συνοικισμό Τσακκιλερού ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ενώ ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Χρύσανθος Ζαννέττος, έκανε λόγο για ραντεβού με την ιστορία: «Δεν θα ήταν καθόλου σχήμα λόγου, αν λέγαμε ότι έχουμε ραντεβού με την ιστορία. Ένα πραγματικό ραντεβού με την ιστορία, αφού η πατρίδα μας πάει από το κακό στο χειρότερο σε όλα τα επίπεδα και ΔΕΝ αντέχει άλλη συναγερμική διακυβέρνηση», σημείωσε περιγράφοντας μια τελματωμένη κατάσταση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο εσωτερικό μέτωπο.

«Το Κυπριακό δυστυχώς βρίσκεται στη χειρότερη φάση της ιστορίας του, με ένα παρατεταμένο αδιέξοδο και χωρίς φως στην άκρη του τούνελ. Στο εσωτερικό βασιλεύουν οι κοινωνικές ανισότητες, οι λίγοι της πλουτοκρατίας ευημερούν και οι φτωχοί γίνονται ολοένα φτωχότεροι και περισσότεροι, η διαφθορά και η διαπλοκή είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό, ζούμε στην εποχή της συναγερμοποίησης των πάντων», είπε ο Χρύσανθος Ζαννέττος δίδοντας το σύνθημα της συσπείρωσης γύρω από την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη με στόχο την προοδευτική αλλαγή.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.