Από τα δεσμεύομαι, στα οραματίζομαι

Του Παναγιώτη Πενταλιώτη


Έγινε και η εξαγγελία του υποψήφιου πλέον Προέδρου για την Δημοκρατία, Νίκου Χριστοδουλίδη και σήμανε… συναγερμός στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Σε ένα 25λεπτο βίντεο, μας είπε περισσότερες φορές τη λέξη οραματίζομαι από ό,τι η Μαντάμ Ζαΐρα στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»!

Ευχαρίστησε βέβαια τον Ν. Αναστασιάδη -νιώθει ευγνωμοσύνη απέναντι του, είπε- αλλά και τον κόσμο του ΔΗΣΥ από όπου και προέρχεται, όπως είπε και ο ίδιος ως μέλος του ΔΗΣΥ.


Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του Νίκου Αναστασιάδη: από το 2013 μέχρι και το 2022 που «αναγκάστηκε» να παραιτηθεί από Υπουργός Εξωτερικών λόγω συναγερμικών πιέσεων, αφού ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν ήδη υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο μέχρι πριν 4 μήνες στενός συνεργάτης του Προέδρου εμφανίστηκε προχθές ως ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημοκρατία. Να σημειώσουμε εδώ ότι σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή την Παρασκευή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν διαγράφηκε και ούτε θα ζητήσει τη διαγραφή του από τον ΔΗΣΥ, θέλει όμως να πλασάρεται ως ανεξάρτητος παραμένοντας μέλος του Συναγερμού!

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την ενεργό συμμετοχή του στις δύο διακυβερνήσεις του ΔΗΣΥ κρίθηκε από τις αποφάσεις του, τις πράξεις του ή… τα οράματα (τη διορατικότητα αν θέλετε) που είχε στην εξωτερική του πολιτική. Από οράματα άλλο τίποτα. Το κυριότερο ήταν τα «πυροτεχνήματα στην Αμμόχωστο», όταν οι Τούρκοι έλεγαν ότι θα ανοίξουν την κλειστή πόλη.


Αν απαριθμήσουμε και τα άλλα οράματα, θα έχουμε ολόκληρο ονειροκρίτη: Κάτι κυρώσεις στην Τουρκία, κάτι τρυπάνια που δεν θα έβρισκε η Τουρκία, κάτι πλατφόρμες που δεν θα της πουλούσε κανένας, κάτι παραμύθια για τριμερείς συνεργασίες που θωράκισαν την ΑΟΖ, κάτι εντάλματα σύλληψης που «χαστουκίζουν την Τουρκία»… οράματα που όχι μόνο αποκοιμίζουν παιδιά, αλλά ταΐζουν ολόκληρο λαό με σανό με ωραίο περιτύλιγμα.

Από την άλλη, έχουμε τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μόνο όταν ένιωσε την ανάσα του Νίκου Χριστοδουλίδη ισχυρίστηκε ότι ο έτερος ανθυποψήφιός του έχει εγκαταλείψει τη συλλογική προσπάθεια για τη σωστή πορεία της χώρας. Δηλαδή ο κ. Νεοφύτου θεωρεί ότι η χώρα και με τον Χριστοδουλίδη στη διακυβέρνηση και τα οράματά του ήταν σε σωστή πορεία και είναι η υποψηφιότητά του τώρα, κόντρα στη δική του, που εκτροχιάζει τη χώρα; Η αντίδραση του προέδρου του ΔΗΣΥ επιβεβαιώνει ότι Χριστοδουλίδης και Νεοφύτου είναι οι δύο όψεις της συναγερμικής κυβέρνησης που για δέκα χρόνια ταλαιπωρεί τη χώρα και το λαό.

Ο ένας ευαγγελίζεται τη σωστή πορεία της χώρας και ο άλλος οραματίζεται την ώρα που εδώ και 10 σχεδόν χρόνια συμμετείχαν ή στήριζαν την κυβέρνηση και είναι το δικό τους παρεάκι που μας έφερε στο τέλμα που βιώνουμε σήμερα.


Θέλουν να φέρουν και οι δύο αλλαγές στη χώρα που οι ίδιοι κυβέρνησαν. Καλά, είμαστε στα 10 χρόνια διακυβέρνησης της παράταξης και των δύο, δεν κατάφεραν εδώ και 10 χρόνια να φέρουν τις πολυπόθητες αλλαγές που θέλουν και ακόμα… οραματίζονται;

Δυστυχώς, η «σωστή πορεία της χώρας» του Αβέρωφ Νεοφύτου και τα οράματα του Νίκου Χριστοδουλίδη για «την Κύπρο της δικαιοσύνης που καταπολεμά την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία, τα ελλείμματα ηθικής και δεοντολογίας, τη διαφθορά και τη διαπλοκή», δεν είναι μπλόφα, τα πιστεύουν!

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.