Από τη Λευκωσία και πιλοτικά θα ξεκινήσει η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για την Γ΄ΛυκείουΟι τελειόφοιτοι μαθητές θα είναι η πρώτιστη φροντίδα του Υπουργείου Παιδείας, δήλωσε στον Άστρα ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Εκείνο που προέχει, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, είναι η υγεία και γι’ αυτό από σήμερα ξεκινά πιλοτικά στη Λευκωσία για την Γ’ Λυκείου η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στην προσπάθεια αυτή, πρόσθεσε, χρειάζεται η βοήθεια των εκπαιδευτικών για την καταγραφή των τεχνικών κι άλλων δυνατοτήτων για να γίνει ο προγραμματισμός.

Ήδη από σήμερα, ανέφερε, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και σε ιστοσελίδες πολλών σχολείων έχουν αναρτηθεί μαθήματα τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι μαθητές.

Σε αυτή την προσπάθεια, σημείωσε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν και οι γνώσεις εκπαιδευτικών σε τεχνικά θέματα.

Ξεκαθάρισε ότι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση δεν αντικαθιστά την κανονική φοίτηση, αλλά αυτό γίνεται λόγω της έκτακτης κατάστασης.

Από αύριο, σημείωσε ο κ. Προδρόμου ξεκινά ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων ενώ θα αξιοποιηθεί και η τηλεοπτική εκπαίδευση αφού προσφέρεται προς τούτο η κρατική τηλεόραση αλλά κι ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός.