Από την Κύπρο…στον πλανήτη Άρη – Τον Γενάρη η κατασκευή του εξοπλισμού που τα πάει στο διάστημα

Από τον Ιανουάριο του 2022 θα ξεκινήσει στην Κύπρο η κατασκευή του εξοπλισμού που θα πάει στον Άρη για να μετρήσει την ηλικία των εδαφών του πλανήτη γνωστοποίησε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του κυπριακού οργανισμού εξερεύνησης διαστήματος Γιώργος Δανός.

Ανέφερε ότι για την κατασκευή του εξοπλισμού αυτού, θα αξιοποιηθεί ανθρώπινο δυναμικό από την Κύπρο. Ο κ. Δανός σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση του μηχανισμού, αυτός θα δοκιμαστεί στην Κύπρο και εκ των υστέρων μετά από κάποια χρόνια, θα μπει σε διαστημόπλοιο για να ταξιδέψει στον Άρη. Επίσης είπε ότι αξιοποιούνται 5 ερευνητικά προγράμματα από την Κομισιόν και είναι 1,5 εκατομμύριο το κάθε πρόγραμμα.

Ο κ. Δανός αναφερόμενος στο πως προέκυψε, η εμπλοκή της Κύπρου, είπε ότι επιστήμονες μελέτησαν όλες τις περιοχές του νησιού και έψαχναν να βρουν εδάφη ανάλογα του Άρη. Όπως είπε, κατά τις έρευνες, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι στην Κύπρο υπάρχουν περιοχές που είναι συμβατές με ένα ερευνητικό έργο που σκοπό έχει να στείλει εξοπλισμό στον πλανήτη Άρη για να μετρήσει την ηλικία των εδαφών του Άρη. Σημείωσε δε ότι η Κύπρος έχει υπέροχη και μοναδική γεωλογία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.