Από την Πέμπτη «walk-in» κέντρα εμβολιασμού – Με ελεύθερη πρόσβαση πολιτών για εμβολιασμό

Από την Πέμπτη θα λειτουργεί σε κάθε επαρχία ένα κέντρο ελεύθερης προσβασης πολιτών για εμβολιασμό, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ η εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑυτό αποτελεί ένα τρόπο για διευκόλυνση της διαδικασίας του εμβολιασμού, εξήγησε, αναφέροντας ότι καταρχήν θα είναι μικρός ο αριθμός των εμβολίων για τα οποία υπάρχει διαθεσιμότητα για να μπορούν να διατίθενται άμεσα και να μην υπάρχει ο κίνδυνος καταστροφής τους.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία της και η Πύλη Εμβολιασμού όπου οι πολίτες μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους.

Η κυρία Κυριάκου είπε ότι την περασμένη βδομάδα παρουσιάστηκε κινητικότητα για το κλείσιμο ραντεβού με τον αριθμό να ανέρχεται στις 22 χιλιάδες .

Ειδικά, είπε, έκλεισαν ραντεβού άτομα 16 με 18 ετών κάτι που θα βοηθήσει στην ομαλότερη λειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβρη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα αλλαγής των μέτρων που αποφασίστηκαν και ότι τα safe pass θα παραμείνουν με τον έλεγχο να γίνεται από τους ιδιοκτήτες των υποστατικών.

 

Η κατάσταση στην Εθνική Φρουρά

Πάνω από το 50 % των στελεχών της Εθνικής Φρουράς έχουν εμβολιαστεί ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου της δύναμης.

Ο κύριος Πιερή είπε ότι το ποσοστό αυτό είναι μικρό και ότι καταβάλλεται προσπάθεια ενημέρωσης για προώθηση των εμβολιασμών και στους υπόλοιπους.

Θα εξυπηρετούνται περίπου 100 άτομα την ημέρα

Με το εμβόλιο της Pfizer θα εμβολιάζονται οι πολίτες στα κινητά κέντρα ελεύθερης προσέλευσης που θα λειτουργήσουν από την Πέμπτη σε κάθε επαρχία ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής των νοσηλευτικών υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ξεκαθάρισε ότι στα λεγόμενα «walk in» θα εξυπηρετούνται περίπου 100 άτομα την ημέρα, ενώ οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 7:30 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Ο κ. Ταμπούρης ξεκαθάρισε ότι στις κινητές μονάδες θα χορηγείται μόνο η πρώτη δόση του εμβολίου. Πρόσθεσε ότι δικαιούχοι είναι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΣΥ και δεν κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει ευχέρεια στους εργαζόμενους που θα εμβολιαστούν να πάρουν κάποιες ώρες ή όλη την μέρα άδεια. Επίσης είπε ότι σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ζήτηση, το Υπουργείο Υγείας θα σκεφτεί εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των «walk in» για εξυπηρέτηση του κοινού.

Παράλληλα, ο κ. Ταμπούρης εκτίμησε ότι μέχρι αύριο ενδεχομένως να ξεπεράσουν τις 900.000 τα εμβόλια και να πλησιάσει το 70% το ποσοστό του πληθυσμού που θα έχει εμβολιαστεί. Είπε ακόμα ότι πλέον υπάρχει ενδιαφέρον από όλες τις ηλικίες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.